- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Selfiji odneli 379 života za 12 godina

CC0 / / Opasan selfi
Opasan selfi - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Zbog fotografisanja na rizičnim mestima i takozvanih selfija, u svetu je registrovan 31 nesrećni slučaj sa smrtnim ishodom u prvih sedam meseci ove godine, odnosno jedna osoba nedeljno je izgubila život, navodi se u studiji Fondacije iO koja je specijalizovana za tropsku i putničku medicinu.
Zbog istog razloga, u periodu od januara 2008. godine do jula prošle godine, najmanje 379 ljudi umrlo je u svetu, u proseku po jedna osoba na svakih 13 dana, navodi se u studiji koju prenosi španski list „Pais“.
Kako je ocenjeno, trend je uzlazni i, nakon kratke pauze zbog pandemije, snažno se ponovo pojavio u prvih sedam meseci ove godine.
Od preminulih, 141 su bili turisti i 238 lokalno stanovništvo, što pokazuje da je sklonost ka rizikovanju mnogo veća kod turista.
Na listi koju čini više od 50 država, najviše umrlih je registrovano u Indiji (100), Sjedinjenim Američkim Državama (39) i Rusiji (33), dok Španija sa 15 preminulih deli šesto mesto sa Australijom.
Autori studije su identifikovali i deset mesta na svetu sa najviše stradalih.
To su, bez redosleda po broju slučajeva, vodopadi Nijagare (na granici između SAD i Kanade), Veliki Kanjon (SAD), Čarko del Buro (Kolumbija), plaža Penja (Brazil), vodopad Mlango (Kenija), Uralske planine (Rusija), Tadž Mahal i dolina Dudpatri (Indija), ostrvo Nusa Lembongan (Indonezija) i arhipelag Langkavi (Malezija).
Mačka - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2020
Selfi mačka: Vlasnik zaboravio da zaključa telefon, kad se vratio imao je šta da vidi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala