- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić imao 24 poena i 19 skokova, ali ga je „uništio“ Finac! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić u duelu sa Klivlend Kavalirsima
Nikola Jokić u duelu sa Klivlend Kavalirsima - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić imao je zapaženu partiju u meču Denvera i Klivlenda, ali je ona ostala u senci poraza i atraktivnog zakucavanja Finca Laurija Markanena preko njega. Iste večeri solidnu partiju zabeležio je Bogdan Bogdanović u duelu Atlante i Detroita.
Denver je neočekivano izgubio na domaćem terenu od Klivlenda rezultatom 99:87 i time pretrpeo prvi neuspeh u novoj sezoni.
Jokić je meč završio sa 24 poena (9/15) i čak 14 skokova, uz po tri asistencije i ukradene lopte, ali i šest izgubljenih.
Odlična partija srpskog centra nije se mogla naslutiti na samom početku utakmice, pošto je u praktično prvom napadu Nikola osetio bes Laurija Markanena.
Finac se zatrčao sa svog dela terena, krenuo ka košu i na putu do zakucavanja „uništio“ nesrećnog Jokića koji se ništa nije pitao.
Klivlend je dobru igru Markanena i ostalih iskoristio kako bi kontrolisao ritam u praktično celom meču.
Nagetsi su se krajem treće četvrtine vratili u život i izjednačili na 70:70, da bi zatim usledila serija Kavalirsa od 15:2 koja je rešila pitanje pobednika.
Kod gostiju najbolji je bio Kevin Lav sa 22 poena i šest skokova. Džeret Alen je pravio mnogo problema Jokiću i na kraju imao 21 poen (10/11) i 16 skokova. Sekston je dodao 14, a Markanen 12 poena.
Pored momka iz Sombora u ekipi iz Kolorada istakli su se Vil Barton i Eron Gordon sa 12, odnosno Majkl Porter junior sa 11 poena.
U noći između ponedeljka i utorka igrao je i Bogdan Bogdanović, koji je sa svojim Atlanta Hoksima rutinski pobedio Detroit Pistonse sa 122:104.
Bogdanović je za 25 minuta na parketu postigao 14 poena (5/9) i tome dodao tri skoka i jednu asistenciju.
Ni u trećem meču ove sezone srpski bek nije uspeo da zablista, ali je njegov tim uprkos tome ostvario drugi trijumf bez ikakvih problema, pošto je rezultat protiv Pistonsa kontrolisao od prvog do poslednjeg minuta.
Najzaslužniji za to bio je Trej Jang sa 32 poena i devet asistencija. Džon Kolins je dodao 22 poena i sedam skokova, dok je Kem Rediš imao 17 poena.
Na drugoj strani po 21 poen ubacili su Sadik Bej i Keli Olinik, dok je Džoš Džekson imao 18.
„Ludi Srbin“ o Jokiću: Spektakularan, interesantan, drugačiji /video/
Počinje proces amerikanizacije Evrope – gde je tu Beograd?
Oštra kritika Medžika: Nikada ovo nisam video za 42 godine /video/
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala