- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija upozorila Nemačku: Ne testirajte pouzdanost naše vojske

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaVojna parada posvećena 69. godišnjici pobede u Drugom svetsku ratu
Vojna parada posvećena 69. godišnjici pobede u Drugom svetsku ratu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Rusija se nada da u Nemačkoj ima razumnih lidera koji mogu da odvrate nemačku ministarku odbrane Anegrat Kramp-Karenbauer da testira pouzdanost Oružane snage Rusije.

„Ministarka odbrane Nemačke Anegrat Kramp-Karenbauer pokazala je, uoči sastanka NATO-a (održanom 21-22. oktobra u Briselu), nezainteresovanost za ozbiljan dijalog sa Moskvom oko deeskalacije situacije. Ona je istakla da NATO treba da pokaže spremnost da iskoristi svoju vojsku protiv Rusije. Nadamo se da će se u Nemačkoj naći razumni rukovodioci koji mogu da odvrate svoju ministarku odbrane od nepromišljene želje da testira pouzdanost naših oružanih snaga“, navodi se u komentaru Zaharove.

Ona je dodala da je sednica Saveta NATO-a još jednom pokazala da je ogromna mašinerija NATO-a i nakon 70 godina isključivo usmerena na obuzdavanje Rusije.
„Alijansa, koja je neuspešno završila svoju epohu „velikih operacija“ ponovo, kao i za vreme hladnog rata, jače svoj potencijal za suprotstavljanje „protivniku sa Istoka“. U tu svrhu, ministri NATO-a utvrdili su strateški plan za realizaciju Koncepcije odbrane i obuzdavanja u Evroatlantiku i odlučili da aktuelizuju planove odbrane alijanse na „istočnom obodu“. Oni nameravaju da povećaju patroliranje vazdušnim prostorom iznad Baltika, u vodama Crnog mora i povećaju mobilnost oružanih snaga“, konstatovala je ona.
Podsetimo, ranije je ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer izjavila da bi NATO trebao da pokaže Rusiji spremnost da upotrebi oružje u slučaju potrebe.
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
RUSIJA
Vojni ataše Nemačke pozvan u ministarstvo odbrane Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala