- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vojni ataše Nemačke pozvan u ministarstvo odbrane Rusije

© Foto : Ministry of Defence of the Russian FederationZgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je vojnog atašea Nemačke i uručilo mu protesnu notu zbog izjave Anegdet Kramp-Karenbauer o nuklearnom obuzdavanju Rusije, saopštili su novinarima u Ministarstvu odbrane.
„U Glavnu upravu za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije pozvan je ataše za pitanja odbrane pri ambasadi Federativne republike Nemačke u Ruskoj Federaciji. Tokom sastanka skrenuta je pažnja na izjavu ministarke odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer po pitanju nuklearnog obuzdavanja Rusije i uručena protesna nota“, saopštili su u vojnom resoru.
Predstavniku Nemačke je bilo ukazano da „takve izjave izazivaju jačanje napetosti u Evropi i ne pomažu normalizaciji situacije“, naglasili su u Ministarstvu.
Ranije je nemačkoj ministarki postavljeno pitanje o scenariju NATO-a za obuzdavanje Rusije u baltičkom i crnomorskom regionu, uključujući i u vazdušnom prostoru uz primenu nuklearnog naoružanja. Kao odgovor, Kramp Karenbauerova je izjavila da postoji potreba „da se Moskvi vrlo jasno stavi do znanja da su zapadne zemlje spremne da koriste i takva sredstva“.
Ruske vlasti su više puta naglašavale da zemlja ne predstavlja pretnju za druge države. Istovremeno, Moskva je izražavala zabrinutost zbog neviđenih aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica, gde Alijansa redovno izvodi vežbe.
Američki tenkovi M1A1 Abrams na vojnoj vežbi snaga NATO-a u Evropi - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
RUSIJA
Nemačka pozvala NATO da zapreti Rusiji oružjem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala