- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva o mogućnosti isporuke britanskih raketa Kijevu: Vrlo moguće ako London reši da nam zabiberi

CC BY-SA 3.0 / Duch.seb / Wikipedia / Rakete "Brimston"
Rakete Brimston - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Rusija ozbiljno shvata najave mogućih isporuka britanskih raketa Kijevu, moraju da postoje crvene linije, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja Konstantin Gavrilov.
„To je sasvim moguće. Čitamo te informacije. U konkretnim uslovima, kada bi našoj zemlji hteli da zabibere, posebno Englezi, ta mogućnost se ne sme isključiti. Ali moraju da postoje crvene linije“, rekao je Gavrilov.
On je za televiziju „Rusija 24“ istakao da bi u svetlu pogoršanja odnosa Moskve i Londona to trebalo ozbiljno shvatiti i kontrolisati situaciju.
Ranije je britanski list „Tajms“, pozivajući se na ukrajinski izvor, saopštio da London razgovara sa Kijevom o prodaji naoružanja. Reč je o raketama „Brimston“ koje je proizveo konzorcijum MDBA za brodove i avione. List navodi da ova visokotehnološka samonavođena raketa može da gađa veliki broj ciljeva odjednom. Kako su Sputnjiku izjavili u Ministarstvu odbrane Velike Britanije, reč je o sporazumu koji je još u junu sklopljen između Kijeva i Londona.
Ukrajinski političari i eksperti često istupaju sa izjavama o „agresivnom“ ponašanju Rusije. Pritom, Moskva je nekoliko puta izjavljivala da takve namere ne postoje u odnosu na druge zemlje. Kako je Sputnjiku izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Rudenko, isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini neće doprineti rešavanju konflikta, već će podstaći Kijev na provokacije u Donbasu.
Ukrajinska zastava iza tenkovske cevi - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
RUSIJA
Ukrajinski general zapretio Rusiji britanskim raketama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala