- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kusturica: Priznanja su mi posebno draga zbog Sputnjika jer je sputan na svim mrežama

© Sputnik / SkrinšotEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Proslavljeni srpski i svetski reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da su mu priznanja Međunarodnog festivala „Interfer“ posebno draga zbog "Sputnjika", koji je, kao je naveo, sputan sa svih strana.
„Ova priznanja su mi posebno draga i zbog ‘Sputnjika’, jer je sputan sa svih strana i na svim mrežama i jedino mu ostaje Jutjub“, istakao je Kusturica za Srnu, komentarišući osvajanje Gran prija Međunarodnog festivala medijske reportaže „Interfer“ i statue „Zlatna Nika“ za reportažu „Seks, sport i vjera u vječnu sadašnjost“, u njegovoj režiji, a u produkciji redakcije „Sputnjik“.
On je naglasio da je dobitnik nagrade njegov autorski tim, koji se bavi potretima prošlosti i koji sa amaterskom ljubavlju pristupa snimanju, montaži i kombinovanju slike i da njega čine Višegrađani Novak Knežić i Slavko Garić koji se nalaze kod njega na masteru.
„Ti potreti izgledaju kako izgledaju, a oni su rezultat našeg rada, mog iskustva i njihovog talenta“, naveo je Kusturica.
Žiri je u obrazloženju istakao da je nagrađena reportaža reditelja Emira Kusturice fascinantno autorsko delo koje prikazuje svu lepotu ovog novinarskog žanra.
„Ona prikazuje život i svet koji živimo u raznim bojama ironije, sarkazma, kad je potrebno i cinizma. Video-zapis, koji pokazuje koliko su bliske kategorije vrhunska umetnost i novinarstvo, vrhunski film i reportaža“, naveo je žiri.
Međunarodni festival medijske reportaže „Interfer Zlatna Nika“ 26. put dodelio je Gran pri i priznanja u pet kategorija.
U okviru takmičarskih kategorija televizijske, novinske, radijske, foto i društveno odgovorne reportaže, na adresu festivala stiglo je više od 200 radova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Holandije, Italije, Švedske, Sirije, Libana i mnogih drugih zemalja.
U nastavku pogledajte nagrađenu reportažu Kusturice u produkciji redakcije Sputnjik:
Glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
DRUŠTVO
„Zlatna Nika“ za Sputnjik: Nagrada za najbolju selekciju reportaža – jednoglasnom odlukom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala