- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanski ministar odbija da nosi masku u parlamentu

© AP Photo / Mark Duffy/House of Commons Britanski parlament
Britanski parlament - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Ministar finansija Velike Britanije i poslanik Riši Sunak, odbio je da nosi masku u punom Donjem domu parlamenta.
On je ponovio da ministri još nisu uvereni u to da je potrebno da se pređe na vladin plan B za kovid tokom zime, kojim bi se uvelo obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorijama, vakcinacioni pasoši i više rada od kuće, preneo je „Gardijan“.
„U ovom trenutku, podaci ne pokazuju da bi trebalo odmah preći na plan B. Naravno, imaćemo to u vidu. Planovi su spremni, već smo ih pokazali javnosti kako bismo predočili ljudima koje su moguće opcije na zimu, za koju smo rekli da će biti izazovna. Tamnije nebo i hladnije vreme su idealni za širenje kovida“, rekao je Sunak.
Sunak, koji ne nosi masku u Donjem domu, izbegao je pitanja o tome da li time radi pravu stvar u često prepunoj, slabo provetrenoj prostoriji.
Dodao je da je nosio masku u ostalim prilikama, kao što su puni vozovi.
„Vladino uputstvo za ljude je da sami donesu odluku prema situaciji u kojoj se nalaze. Svako radno mesto će biti drugačije, zavisno od toga koliko ljudi ima u prostoriji, koliko dugo ste tamo, da li znate ljude ili ne“, istakao je.
Ovo je bio stav vlade po pitanju nošenja maski u Donjem domu, sve dok ministar zdravlja Sadžid Džavid nije prošle nedelje rekao da bi parlamentarci trebalo da budu primer kada je reč o nošenju maski.
Profesor pedijatrije na Univerzitetu Bristol i član vladinog Zajedničkog tela za vakcinaciju i imunizaciju Adam Fin rekao je da oslanjanje samo na vakcine, čak i sa buster dozama, nije dovoljno.
„Voleo bih da ponovim da same vakcine, u trenutnoj situaciji, čak i ako je situacija optimalna, nisu dovoljne da stave stvari pod kontrolu“, rekao je Fin za „Skaj“, prenosi Tanjug.
London uoči stupanja na snagu novih mera protiv korone - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
DRUŠTVO
Britanska laboratorija osumnjičena za izdavanje 43 hiljade lažno negativnih PCR testova
Britanski ministar zdravlja Met Hankok - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Britanski ministar zdravlja podneo ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala