- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Stoltenberg: Rusija ne može da spreči članstvo Ukrajine u NATO-u

© AP Photo / Francois LenoirGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Rusija ne bi trebalo da se plaši članstva Ukrajine u NATO-u, to je odbrambeni savez, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na pres konferenciji nakon dvodnevnog sastanka šefova ministarstva odbrane NATO-a u Briselu.

„NATO je odbrambeni savez, zato nema potrebe za brigom. Odluku o članstvu Ukrajine u NATO-u će doneti Ukrajina i 30 država-članica NATO-a … Nijedna druga država nema pravo da se meša, s obzirom na to da je Ukrajina nezavisna i suverena država ona ima pravo da samostalno bira putanju svog razvoja“, rekao je Stoltenberg komentarišući reči predsednika Rusije Vladimira Putina o tome da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin posetom Kijevu odškrinuo Ukrajini vrata u NATO-u.

Na samitu NATO-a u Briselu u leto 2021. godine lideri Alijanse podržali su pravo Ukrajine i Gruzije da se pridruže ovom savezu i izjavili da je potrebno da nastave reforme, ali nisu naveli vremenski okvir mogućeg ulaska ovih zemalja u organizacija. Prošle nedelje, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da ne može da kaže kada će se to dogoditi, dodajući da se „to neće dogoditi sutra“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
RUSIJA
Putin: NATO zauzima Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala