- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator odgovara Ukrajini: Rusija ne planira nikoga da napada

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ukrajinske vojske na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti
Pripadnici ukrajinske vojske na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Rusija ne planira nikoga da napada, sama Ukrajina pod uticajem NATO-a i pre svega SAD, može da isprovocira vojni konflikt sa Rusijom, izjavio je Sputnjiku prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.

„Rusija ne planira nikoga da napada, za nas je to najužasniji, tragičan scenario, u slučaju da dođe do direktnog oružanog sukoba sa Ukrajinom. Neka se smire“, rekao je Džabarov, komentarišući izjavu komandanta snaga za specijalne operacije Ukrajine da sve oblasti u zemlji moraju biti spremne za „invaziju Rusije“.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da u Ukrajini ne podlegnu podstrekavanju NATO, pre svega SAD, i da „sami ne isprovociraju vojni konflikt sa Rusijom“. Džabarov je primetio da će zapadne države biti po strani i da će „momci ginuti“.
On je naglasio da je za profesionalne vojnike neprihvatljiv ovaj način ponašanja, jer najviše od svih ko ne želi i ne voli rat su vojnici, jer oni znaju šta je to.

„A ukrajinski vojnici su neka posebna kasta, oni stalno huškaju svog predsednika, narod, jednom rečju kao da ih svrbi dlan da zarate sa Rusijom. Oni, po meni, čak i ne shvataju šta prizivaju“, rekao je Džabarov.

Što se tiče spremnosti, po mišljenju Džabarova, u Ukrajini su svi odavno spremni da ako se vlast promeni, pređu na ruski jezik i gledaju ruske kanale.
Ranije je komandant vojske za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine Grigorij Galan izjavio da je u Ukrajini potrebno da svaka oblast bude spremna za „invaziju Rusije.
Zastave NATO i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
RUSIJA
„Svet će zadrhtati“: Šta će se dogoditi ako Ukrajina uđe u NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala