- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Kakve su šanse američke PRO u slučaju nuklearnog raketnog udara iz Kine ili Rusije

© AP Photo / Hatem MoussaRaketni napad iz Gaze na Izrael
Raketni napad iz Gaze na Izrael - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Američki sistem protivraketne odbrane nema šanse da se odupre nuklearnom raketnom udaru iz Kine ili Rusije, ocenjuje američki časopis „Forbs“.
„Američkih odbrambenih sistema nema dovoljno da bi zaustavili sveobuhvatni nuklearni udar uz primenu više stotina kineskih nuklearnih bombi ili, još gore, hiljada ruskih“, navodi se u članku.
Kako se navodi, SAD su rasporedile protivraketne sisteme na Aljasci, u Kaliforniji i istočnoj Evropi, kako bi odbili nuklearne napade Severne Koreje i Irana malog obima.
Peking, navodi „Forbs“, poseduje sistem delimično orbitalnog bombardovanja što je od velikog značaja za odbrambenu strategiju SAD.
Prema mišljenju autora članka, verovatnoća da zaostali američki sistem PRO odgovori na takav napad je drastično niža.
Britanski list „Fajnenšel tajms“ je naveo, pozivajući se na dobro upoznate izvore, da je Kina tokom leta minimum dva puta izvela testove hiperzvučne rakete.
To je, prema navodima sagovornika lista,zaprepastilo Pentagon i američke obaveštajne službe, jer nisu očekivali takav potencijal od Kine.
S druge strane, u Kremlju su istakli da na te testove ne gledaju kao na pretnju i dodali da Peking razvija razvija svoje naoružanje ali ne kršeći obaveze.
Britanski ministar odbrane saveznicima: Prenite se, shvatite kakva opasnost preti od Rusije i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SVET
Britanski ministar odbrane saveznicima: Prenite se, shvatite kakva opasnost preti od Rusije i Kine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala