- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Grčka postavila novi sistem na granici sa Turskom

© AP Photo / Giannis PapanikosPripadnici grčke granične policije patroliraju duž čelične ograde na granici sa Turskom
Pripadnici grčke granične policije patroliraju duž čelične ograde na granici sa Turskom - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Automatizovani sistem graničnog nadzora na kopnenoj granici Grčke sa Turskom zvanično je počeo sa radom.
Reč je o probnom periodu koji će, prema ugovoru o projektu, trajati mesec dana. Očekuje se da će sistem, koji je počeo sa radom u sredu, biti potpuno operativan 20. novembra.
Sistem se sastoji od mreže kamera i radara dugog dometa koja je postavljena duž granice i prenosi slike i podatke o uslovima u toj oblasti u realnom vremenu, objavio je grčki „Katimerini“.
Tačnije, mreža se sastoji od ukupno 11 kamera i radara sa dometom od 3,5 do 15 kilometara unutar turske teritorije, koji osiguravaju ono što zvaničnici nazivaju blagovremenim otkrivanjem granice, jer će od sada moći da identifikuju i snimaju kretanje, između ostalih, ilegalnih migranata pre nego što se približe grčkoj teritoriji.
Kamere pokrivaju područje od nekoliko kilometara od Sofika, do delte reke Marice kod Aleksandrupolisa, što predstavlja rastojanje veće od 100 kilometara.
Štaviše, slike i podaci sa kamera i radara se prenose u četiri lokalna i dva regionalna operativna centra, kao i u policijski štab na Aveniji Katehaki u centru Atine, preneo je Tanjug.
Zastava Evropske unije pored bodljikave žice - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SVET
Od Evrope bez granica do Evrope sa bodljikavim žicama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala