- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Svim snagama protiv „terorista“: Moćni manevri ODKB nedaleko od granice sa Avganistanom

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe snaga ODKB u Tadžikistanu
Vojne vežbe snaga ODKB u Tadžikistanu  - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
U Tadžikistanu se održavaju zajedničke vojne vežbe Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) „Saradnja 2021“. Vojnici iz Rusije, Belorusije, Jermenije, Kazahstana, Kirgistana i Tadžikistana uvežbavaju odbijanje napada uslovnih terorista, a manevre su uključena teška oklopna vozila i avijacija, prenosi televizija „Zvezda“.
Par jurišnih helikoptera Mi-24 raketama klase „vazduh-zemlja“ osujetilo je planove uslovnog protivnika da izvrši munjeviti prodor. Helikopteri iznova i iznova napadaju neprijateljske položaje i tako im ne daju prostora za manevrisanje. Istovremeno, na prvoj liniji fronta artiljerija počinje sa napadom.
Višecevni bacači raketa „Grad“ ruske vojne baze u Tadžikistanu ispaljuju projektile i prave prostor za kontranapad teških oklopnih vozila ujedinjene grupe.
Zatim na scenu stupaju tenkovi T-72 koji odsecaju bočne linije od centra i razbijaju odbrambenu liniju nezakonite formacije čije strateške objekte napada topovska artiljerija Oružanih snaga Tadžikistana.
Prema legendi, među zadnje redove uslovnog protivnika iskrcava se jedinica ruskih Vazdušno-desantnih snaga iz transportnog helikoptera Il-76. Ruske padobrance sa zemlje podržavaju kolege. Jurišna jedinica Oružanih snaga Kazahstana probija se oklopnim transporterima do zauzetog područja.
U velikim zajedničkim vojnim vežbama zemalja-učesnica ODKB koje se održavaju na poligonu Harb Majdon u podnožju planinskog venca Pamir nedaleko od granice sa Avganistanom učestvuje preko 4.000 vojnika iz šest zemalja, a uključeno je i 500 jedinica vojne tehnike.
Borbena koordinacija jedinica udruženog kontigenta uvežbavaće se do kraja sedmice na nekoliko poligona u Tadžikistanu istovremeno. Za to vreme vojnici iz šest zemalja moraće da razrade još nekoliko borbenih scenarija.
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad-2017  - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Odgovor Zapadu: Rusija i Belorusija pripremile novu Vojnu doktrinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala