- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Div iz Srbije neće zaigrati u Beogradu, ali za Sputnjik kaže: „Tu će biti jedna gromada!“

© AFP 2023 / DAVID STOCKMANDarko Lemajić
Darko Lemajić - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Napadač Genta Darko Lemajić poručio je u razgovoru za Sputnjik da su Belgijanci u Beograd stigli po tri boda, i da će u četvrtak uveče (21, Humska) pokušati da ostvare cilj. Ipak, sva je prilika da će Gent u meču trećeg kola Lige konferencija biti lišen usluga nekadašnjeg špica Napretka i Inđije kojeg i dalje muči povreda.
„Imao sam veliki motiv da istrčim u Humskoj na teren, ova utakmica mi je daleko interesantnija od onih protiv Anortozisa i Flore, ali povreda nije prošla. Teško da ću uopšte konkurisati za mesto u timu jer smo nedavno radili ultrazvuk i pokazao je da i dalje postoji ruptura. Žao mi mi, ali ima ko da me odmeni“, počeo je razgovor za Sputnjik Srbija Darko Lemajić.
Napadač visok 198 centimetara najčešće rotira napred sa Loranom Depotrom, prekaljenim centarforom koji je tokom bogate karijere igrao i u Premijer ligi.
Lemajić apostrofira da će Partizanu najveća opasnost pretiti upravo od njega.
„Depotr je gromada od čoveka. Fizički je izuzetno spreman, mislim da jačeg čoveka od njega nisam video. On je naša udarna igla, imamo i dobre krilne napadače, ali on je ta spona između veznog reda i špica napada i praviće Partizanu najviše problema“, ističe Darko.
To što Lemajić najverovatnije neće konkurisati za mesto u timu ne znači da neće biti od koristi ekipi.
Naprotiv. Trener i saigrači raspitali su se kod njega odakle im preti najveća opasnost, koje su to vrline i mane Partizana.
Najviše pažnje posvetili su Grobarima, upoznati su sa njihovim navijanjem i atmosferom koju prave u svom hramu fudbala.
„Nisam im previše pričao o slabostima za to je zadužen naš analitičar i on je radio sa ekipom 'skener' crno-belih. Rekao sam im da je Partizan napred izuzetno jak, da taj udarni trio čine Rikardo, Lazar Marković i novajlija Menig. Tu je naravno i Bibras Natho. Ipak, najviše ih je zanimalo kako će sve to sa navijačima izgledati. Predočio sam im da će biti pesma svih 90 minuta, svi jedva čekaju da istrče na teren i da osete tu atmosferu, nešto što u Belgiji nije na tom nivou. Čak i ako bude neka uvreda neće razumeti, nastaviće da igraju“, rekao je Lemajić u šaljivom tonu.
Uprkos huku koji će dopirati s tribina u Humskoj, naš sagovornik je ponovio da Gent, koji deli prvo mesto s Partizanom u Grupi B, nije došao da se brani.
„Fudbalska filozofija Genta i generalno klubova u belgijskoj ligi je napadačka. Svi se zalažu za ofanzivan fudbal za gol više, tako će biti i u Beogradu. Ne plašimo se Partizana idemo na pobedu jer je jasno da će pomenuti dvomeč odlučivati o tome ko će biti prvi u grupi na kraju. Generalno Anortozis i Flora ne mogu da nama pariraju, pa je ovo direktna borba između nas i Partizana“, poručio je Lemajić i dodao za kraj.
„Žao mi je što se i dalje 'vuče' ta rupturica jer je ovaj meč za mene ima posebnu draž, ali ću zato biti 100 odsto spreman za duel u Belgiji za dve nedelje“, zaključio je Darko Lemajić.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
Ameriku raspametio Srbinov „projektil“ /video/
Orao maskota Lacija - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
Fašistički skandal – salutiranje i skandiranje: „Suspenzija!“ /video/
Aleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Aston Vile - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
Mitrović i dalje teroriše mreže u Engleskoj! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala