- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanski mediji: Ukrajina pregovara sa Velikom Britanijom o isporuci raketa

CC BY-SA 3.0 / Duch.seb / Wikipedia / Rakete "Brimston"
Rakete Brimston - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Velika Britanija pregovara sa Ukrajinom o prodaji prve u istoriji partije naoružanja, uključujući rakete, piše list „Tajms“ pozivajući se na ukrajinski izvor.
U okviru dogovora London bi mogao da Kijevu isporuči rakete klase „zemlja-zemlja“ i avionske rakete.
Ministarstvo odbrane Velike Britanije, prema informacijama lista, takođe razmatra da Kijevu proda i rakete „Brimston“, koje je proizveo konzorcijum MDBA za brodove ukrajinske Ratne mornarice. Pored toga, strane razmatraju mogućnost isporuke raketa „Brimston“ za vazdušne baze, njihova cena je oko 138 hiljada dolara.
Prema nekim podacima, pregovori o isporuci naoružanja Ukrajini mogu biti povezani sa izgradnjom gasovoda „Severni tok 2“. Oni, takođe, mogu biti povezani i sa jačanjem odnosa između Kijeva i Londona posle izlaska Velike Britanije iz EU.
U oktobru prošle godine ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je potpisao ugovor sa izvozno-kreditnom agencijom Velike Britanije o isporuci Kijevu savremene vojne tehnike i najnovijeg preciznog naoružanja, proizvodnji posebnih vidova vojnih proizvoda u Ukrajini, kao i izgradnji objekata Ratne mornarice Ukrajine.
U kabinetu predsednika Ukrajine su pojasnili da bi Velika Britanija za 1,4 milijarde dolara trebalo da osnaži Ratnu mornaricu Ukrajine savremenim raketnim brodovima koji su kompatibilni sa NATO standardima.
Protest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
RUSIJA
Ukrajinski general otkrio šta će pomoći da se vrati suverenitet zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala