- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Bajdenova "petorka" protiv Velike Britanije na Balkanu I Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Pojačano je prisustvo Velike Britanije na Balkanu, ali ako je suditi prema petorki koju je američki predsednik delegirao i Vašington ima ozbiljne namere na ovim prostorima.
Iz Zagreba Beogradu stiže rampa u vidu priznanja hrvatskog jezika. Rusija obustavlja rad vojne misije u NATO-u i oduzima akreditacije predstavnicima Alijanse za rad u Rusiji.
U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” svoje mišljenje o ovim temama izneće profesor dr Aleksandar Rastović, istoričar. Pitaćemo ga koja je uloga Velike Britanije u dešavanjima na severu Kosova i Metohije kada su pripadnici Rosu upali u Zvečan i Kosovsku Mitrovicu. Kakvi su diplomatski odnosi Londona i Beograda nakon izjave predsednika da iza napada ROSU na Srbe na KiM stoje upravo Britanci? Da li na Balkanu Bajdenova "petorka" odmerava snage sa Velikom Britanijom? Kakva je perspektiva pregovora u Briselu ukoliko se do 1. januara ne oformi ZSO? Da li iza ideje novih integracija i izolacije Srbije stoji pokušaj stvaranja haosa usled koga bi se odložila realizacija „Otvorenog Balkana“? Može li Zagreb da zaustavi Srbiju na putu ka EU zbog hrvatskog jezika? Koliko je opasan prekid odnosa Rusije i NATO uzimajući u obzir i gomilanje vojnika Alijanse na ruskim granicama?
Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.
Od četvrtka do četvrtka, 21.10.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala