- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ukrajinska vojska održala vojne vežbe u blizini granice sa Krimom

CC BY-SA 2.0 / Ministarstvo odbrane Ukrajine / Ukrajinski vojnici tokom sukoba u Donbasu
Ukrajinski vojnici tokom sukoba u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Ukrajinska vojska održala je vežbe za odgovor na prodor ljudstva i oklopne tehnike protivnika na poligonu u Hersonskoj oblasti, u blizini granice sa Krimom, saopštila je pres služba komande združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine.
„U grupi trupa ‘Jug’, koje je pod komandom združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine, u jednom od najugroženijih područja održana je vežba artiljerijskih protivtenkovskih rezervi za reagovanje na prodor ljudstva i oklopne tehnike uslovnog protivnika. Vežbe su održane nedaleko od administrativne granice sa privremeno okupiranom teritorijom Autonomne Republike Krim“, saopštila je pres služba vojske na Fejsbuku.
Kako se navodi u saopštenju, tokom vežbi vojska je pokazala praktične veštine u raspoređivanju četa i gađanju ciljeva. Prema planu vežbi, tokom odbrane položaja marinskog korpusa uslovni neprijatelj je, sačekavši pojačanje oklopnih vozila, krenuo u napad. Da bi obuzdala ofanzivu, kao podrška marincima stigla je protivtenkovska jedinica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala