- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Otac koji se godinama bori da mu vrate decu prekinuo štrajk glađu

Pratite nas
Kragujevčanin Đorđe Joksimović, otac tri maloletne ćerke, prekinuo je štrajk glađu. On je Tanjugu rekao da je prekinuo štrajk glađu po savetu advokata, kao i da će za pet dana sve zakonske procedure u vezi presude u kojoj stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maloletne kćerke biti završene.
Joksimović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad jer, kako tvrdi, nadležni u toj ustanovi mu još nisu vratili decu i pored pravosudne odluke, u kojoj stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maloletne kćerke.
Kako je rekao, razlog zbog kog mu deca nisu vraćena je što Centar za socijalni rad od suda još nije dobio zvanično tu presudu.
Joksimovićeve ćerke trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina.
Oca su do sada viđale vikendom.
Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne kćerke, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.
Prema pisanju medija, deca su oduzeta zbog bolesti njegove žene.
Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu deca budu vraćena.
Đorđe Joksimović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SRBIJA
Agonija nema kraj: Ocu ne vraćaju ćerkice uprkos sudskoj presudi i posle šest godina pakla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala