Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Moguće nove akcije kosovske policije

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove akcije kosovske policije moguće s obzirom da na politički poraz koji je Priština doživela dodajući da će Srbija biti spremna na to.
"Nadam se da će razum i racionalan pristup prevladati kod dela ljudi u Prištini, iako je teško na to računati posle ovog političkog poraza koji su doživeli i plašim se da će ponovo tražiti izlaz za svoju nelagodnu situaciju", kazao je Vučić.
Dodaje da Beograd mora da bude spreman za to i da očekuje jer ono što su nekoliko puta ponavljali u Prištini jeste da im ne pada na pamet da ispunjavaju obaveze iz Briselskog sporazuma i da formiraju zajednicu srpskih opština.
"Mi ćemo da čekamo da vidimo šta će da kaže Evropa. Sit sam, kao i građani Srbije, svih vrsta licemerja i spolja i iz Prištine, ne znam šta bi svemu tome moglo da se doda", kazao je predsednik Srbije danas u Aleksincu

Poštujemo Dejtonski sporazum, ne ono suprotno od njega

Vučićje ponovio da Srbija podržava Dejtonski mirovni sporazum i sve što je u skladu sa njim, a da sve što je suprotno od njega neće podržati.
"Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržaćemo, sve suprotno tome nećemo. Za nas je najvažnije da čuvamo mir i stabilnost jer bez toga nema investitora. Poštujemo integritet BIH, onako kako poštujuemo integritet Republike Srpske u okviru BiH", rekao je Vučić.
Kako je dodao i to je baš u skladu sa Dejtonskim sporazumom.
On je tako odgovorio na pitanje o najavi člana predsedništva BiH Milorada Dodika da će skupština RS doneti set zakona o vracanju nadležnosti RS što bi podrazumevalo formiranje vojske i bezbednsne službe...
Na pitanje kakvi planovi stoje iza serijskog izazivanja nemira u južnoj srpskoj pokrajini u emisiji „Novi Sputnjik poredak“ odgovaraju nekadašnji šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović i analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić:
Zgrada UNMIK-a na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SRBIJA
Cilj Amerike i Britanije je da ukidanjem misije Unmika Kosovo prikaže kao nezavisnu državu
Kosovska policija u severnom Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SRBIJA
Svađa u EU zbog nasilne akcije Prištine na severu Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala