- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkrivena tajna „Oblasti 51“: „Moguć je oružani konflikt i velike žrtve“

Glavni ulaz u Oblast 51 - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Akcija „zauzimanja“ tajnovite „Oblasti 51“, kojom upravlja američka vojska, započeta je 2019. godine kao šala na društvenim mrežama. Ali je američke bezbednosne službe nisu shvatile neozbiljno, već su spremile čak i oružani odgovor na mogući upad NLO entuzijasta u ovu bazu koja se često povezuje sa neobjašnjivim događajima i vanzemaljcima.
„Oblast 51“ je baza američke avijacije u Nevadi, pustinjskom delu poznatom kao Grum jezero. Budući da joj je prilaz strogo zabranjen, a udaljena je od civilizacije, već decenijama izaziva brojne spekulacije o tajnim eksperimentima američke vojske i sakrivanju dokaza o posetama vanzemaljaca.
Međutim, tokom leta 2019. godine, grupa entuzijasta, predvođena komičarom Metijem Robertsom, na Fejsbuku je organizovala događaj „Zauzimanje Oblasti 51“, koji je kasnije izbrisan sa te društvene mreže.
„Planirano“ je bilo da se skupi dva miliona ljudi koji bi upali u bazu 20. septembra te godine i otkrili šta se u njoj krije.
Veliki odziv na tu akciju na Fejsbuku upalio je alarme američkih bezbednosnih službi na lokalnom i federalnom nivou, stoji u dokumentima koja je sada objavio magazin „Roling stoun“.
Kako se navodi u dokumentima, veliki broj pripadnika službi bezbednosti trebalo je da bude mobilisan, uključujući i pripadnike Nacionalne garde Nevade.
Na jednom mestu u dokumentima se čak navodi mogućnost da deo učesnika bude naoružan, te kako je moguće da dođe do „oružanog konflikta“ i „masovnih žrtava“.
CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/David James Henry/Cropped photo / Obezbeđenje na ulazu u Oblast 51 tokom najavljenog upada 2019.
Obezbeđenje na ulazu u Oblast 51 tokom najavljenog upada 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Obezbeđenje na ulazu u Oblast 51 tokom najavljenog upada 2019.
Na stotine strana plana uradile su tim povodom bezbednosne službe, koji uključuje postupanja u raznim situacijama, od samog obezbeđivanja baze, događaja, pa do eventualnog pritvora i prebacivanja u bolnice.
U dokumentima se navodi i opasnost od „infiltracije domaćih i međunarodnih terorističkih grupa koje bi iskoristile događaj kako bi ispitale sigurnost mesta osetljivih u vezi sa nacionalnom bezbednošću“.
Međutim, i pored detaljnog plana američkih bezbednosnih službi, ispostavilo se da je sve zapravo bila šala na društvenim mrežama, jer se niko nije pojavio niti pokušao da upadne u „Oblast 51“.
Vanzemaljci - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2019
Hiljade lovaca vanzemaljaca organizovano stiže u tajnu Oblast 51
Oblast 51 - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2019
Vojska SAD: Ne pokušavajte „Juriš na Oblast 51“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala