- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanska kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare

© AP Photo / Chris JacksonDžo Bajden i kraljica Elizabeta
Džo Bajden i kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Britanska kraljica Elizabeta Druga (95) odbila je nagradu koja se dodeljuje starijim osobama za doprinos javnom životu, uz obrazloženje da se „da se oseća premladom u srcu da bi joj se dodelila titula stare osobe godine“.
Organizatori godišnjih satiričnih nagrada, čiji su dosadašnji dobitnici između ostalih glumci oskarovci, nobelovci i kraljičina majka, koja je umrla u 101. godini 2002. godine, obratili su se kraljici da vide da li bi prihvatila takvu čast, prenosi Rojters.
Međutim, iz časopisa „Oldi Magazin” saopštili su da su primili „ljupko pismo“ u kojem im se šalju najtoplije želje, ali i informacija da se njihova ponuda odbija.
„Njeno veličanstvo veruje da imate onoliko godina kako se osećate i u skladu sa tim kraljica ne veruje da ispunjava relevantne kriterijume da bi mogla da prihvati nagradu, te se nada da ćete pronaći dostojnijeg primaoca“, kaže se u pismu Toma Laing-Bejkera, pomoćnika kraljičinog privatnog sekretara.
Elizabeta je u ovom slučaju postupila kao i njen pokojni suprug, princ Filip, koji je umro u aprilu u 99. godini. On je pre jedne decenije odbio priliku da osvoji ovu nagradu, koja se već 29 godina dodeljuje za doprinos starijih generacija javnom životu.
Ipak ceremonija dodele imaće na neki način „kraljevski pečat“, pošto će Kamila, supruga Elizabetinog sina i naslednika princa Čarlsa, uručiti nagrade ovogodišnjim dobitnicima, preneo je Tanjug.
Kraljica Elizabeta druga - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SVET
Sumorno predviđanje: Princ Džordž neće postati kralj – britanska kruna će nestati
Automobil - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Samo jedna osoba na svetu sme da vozi neregistrovan auto bez vozačke dozvole /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala