- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Haos u Holandiji: Srušila se tribina, ali pesma nije prestala /video/

© Depositphotos.com / PhanuwatNandeeFudbal
Fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Neverovatne scene sa fudbalskih terena iz Holandije. Naime, na utakmici NEC Najmehen – Vitese, urušila se tribina s gostujućim navijačima, ali na sreću nije bilo povređenih, a pesma nijednog trenutka nije prestala.
Fudbaleri Vitesea došli su posle meča do tribine sa svojim pristalicama kako bi proslavili minimalnu pobedu, gde su svi zajedno počeli da pevaju i poskakuju.
Kako su u istom ritmu skakali navijači Vitesea to je prouzrokovalo da popusti tribina i došlo je do njenog lomljenja. Fudbaleri su momentalno počeli da se hvataju za glavu kada su videli šta se događa pred njihovim očima, ali na sreću posledica nije bilo.
Svi su se verovatno u prvi mah setili Hilsboroua i „Hejsela“ najvećih tragedija u istoriji fudbala.
U Šefildu je 1989. godine poginulo 96 ljudi, a preko 750 je povređeno od posledica pritiska prouzrokovanog sprovođenjem prevelikog broja ljudi u mali prostor tokom meča LiverpulNotingem Forest u polufinalu FA kupa.
Četiri godine pre toga, dogodio se „Hejsel“ u Belgiji 29. maja 1985. godine u finalu Kupa šampiona između Liverpula i Juventusa kada se srušila tribina i poginulo je 39 navijača, dok je više od 600 povređeno.
Na sreću, dešavanja u Holandiji bila su benigna, ali je jasno da će čelnici NEC-a morati nešto pod hitno da učine i da poprave tribinu, kao i da je dodatno ojačaju da se ovakve scene ne bi dešavale.
Kada su dešavanja na terenu u pitanju, tokom 90 minuta utakmice devetog kola Eredivizije Vitese je golom Nikolaja Frederiksena u 16. minutu stigao do tri boda, te ih sada ima 16 i nalazi se na šestom mestu na tabeli, dok je Najmehen 11. sa 11 osvojenih bodova.
Vanja Milinković-Savić protiv Napolija - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Srbin oduševio protiv kaznene ekspedicije iz Napulja /video/
Detalj sa utakmice Njukasl – Totenhem - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Borba za ljudski život – drama na tribinama usred meča /video/
Sergej Milinković-Savić Lacio - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Drugarska šala se pretvorila u haos – bilo je i suza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala