- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvo je nadmašio Novaka, a onda je osvojio trofej karijere /video/

© AP Photo / John McCoyIndijan Vels
Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Britanac Kameron Nori pobednik je ovogodišnjeg Mastersa Indijan Vels, pošto je u finalu posle preokreta savladao Nikoloza Basilašvilija rezultatom 3:6, 6:4, 6:1.
Finalni susret u kalifornijskoj pustinji trajao je sat i 51 minut, a Nori je tako povećao broj pobeda ove sezone, gde drži rekord sa 47 trijumfa. Ima ih više od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je nastupio na daleko manje turnira ove sezone od Kamerona.
Srbin, kao ni Rafael Nadal i Rodžer Federer nije se pojavio na Indijan Velsu, dok su Medvedev, Zverev i Cicipas neočekivano rano eliminisani. Najviše je iz toga profitirao Kameron Nori jer je uz tenis života koji je odigrao stigao do trofeja karijera na turniru iz serije 1000.
Britanac je zbog svega prikazanog u Americi ušao u finale kao blagi favorit, ali je Gruzin bio taj koji je držao ključeve u rukama. Poveo je 1:0 u setovima, dok je u drugom nakon brejka imao prednost 2:1.
Sve je išlo ka tome da se bajka Kamerona Norija završava na poslednjem stepeniku i da će trofej pripasti Nikolozu Basilašviliju, ali... Nije se predavao Britanac jer je već u narednom gemu uspeo da povrati izgubljeni servis. Igralo se gem za gem, sve do desetog, kada je Nori bez izgubljenog poena na servis protivnika uspeo da stigne do 6:4.
Bio je to „okidač“ da Britanac zaigra fanatastično u trećem setu, gde je fantastičnim servisima i sigurnom igrom uspeo lako da izađe na kraj sa Gruzinom i da slavi sa ubedljivih 6:1.
Novak Đoković ljubi grb Srbije tokom ATP kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Za Đokovića ne postoji „ne“ kada zove Srbija
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Ponovo se desilo – Norvežani izmislili Đokovićevu izjavu o vakcinaciji
Ruski teniser Andrej Rubljov u polufinalu turnira u San Dijegu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Kraj ruske bajke u Americi: „Ples“ do finala, ali je trofej ostao san
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala