- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Čeka nas bukvalno pakao“: Bliži se SP u Beogradu /video/

© Foto : Foto: BSSBoks Svetsko prvenstvo Srbija
Boks Svetsko prvenstvo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Šampionat sveta u olimpijskom boksu počinje 24. oktobra spektakularnim otvaranjem u Štark areni, tandem naših najiskusnijih boksera, kapiten Vladan Babić i Veljko Gligorić, u „Miljanovom korneru“ otkrili su u veoma zanimljivoj priči neke od svojih tajna pred početak Svetskog prvenstva.
Na planetarno takmičenje prijavilo se preko 600 takmičara iz preko 100 zemalja, tako da put do medalje kako za srpske, tako i za ostale borce, neće biti nimalo lak, ističe mladi Gligorić.
„I u ovim najnebrojnijim mislim da će trebati tri meča, a u ovim malo brojnijim pet ili više mečeva do medalje, što je rekordan broj, rekordan podatak za neko takmičenje otkad smo mi u boksu. Čeka nas bukvalno pakao, nadam se da će sve biti okej, da će se sve poklopiti kako treba i da će se neko od nas dvojice, trojice okititi tom medaljom i, što se kaže, svoj život rešiti“, objasnio je Gligorić.
Gligorić objašnjava kako je boks promenio njegov život.
„Meni boks, gledam sa velikom ljubavlju. Naučio me je puno stvari, pomogao bi je oko tih nekih životnih shvatanja, naučio me je da se borim i da se stalno suočim sa problemom, da treba da ga pogledam u oči, da ne radim neke stvari iza leđa“.
Na Svetskom prvenstvu će biti mesta za rivalitet, ali nikakve zle krvi, ističe kapiten Babić.
„Mi smo svi sportisti. Ja kad odem sa nekim strancima koje ne poznajem, koje vidim samo na turniru, pa se izgrlim i ispričam. Mi isti hleb jedemo, nema tu šta sad, daleko od toga da se mi nešto mrzimo. To su momci sportisti, dođu na trening, odrade svoj posao...“, iskreno priča Babić.
Podsetimo, gosti šampionata i našeg glavnog grada biće legendarni Majk Tajson i Roj Džons Junior, zatim Aleksandar Usik, aktuelni šampion u teškoj kategoriji, kao i nekadašnji šampioni i osvajači medalja za našu državu, ali i svetske muzičke i filmske zvezde poput pevačice Ine ili glumaca Marka Volberga i Miloš Bikovića.
Zašto nikada nije kasno da se počne sa boksom? Da li su se tukli kao mali u školi? Kako su regovali njihovi roditelji na prve batine, a kako regauju danas? Saznajte sve u novoj epizodi „Miljanovog kornera“.
Bitka za svet – u Beogradu se krije pravo bogatstvo: „Srbija je zemlja hrabrih i srčanih“ /video/
Amerikanac se konačno oglasio nakon što ga je „kralj cigana“ nazvao idiotom
Spektakularno otvaranje SP u boksu: Od Bikovića i Van Goga do Roj Džons Juniora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala