- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski kosmički brod sa filmskom ekipom sleteo na Zemlju /video/

© POOL / Uđi u bazu fotografijaSletanje svemirskog broda "Sojuz"
Sletanje svemirskog broda Sojuz - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Kosmički brod „Sojuz MS – 18“ sa glumicom Julijom Peresiljd, režiserom Klimom Šipenkom i astronautom Olegom Novickim nakon dve nedelje provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) – sleteo je na Zemlju.
Pre poletanja ekipa se pozdravila sa kosmonautima koji su ostali na MSS, zatim su prešli u svemirski brod „Sojuz MS – 18“ i obukli zaštitna kosmonautska odela.
Spuštanje sa orbite počelo je u 4.14 po moskovskom vremenu, u 6.42 je brod uključio motore kako bi započeo proces kočenja, a padobran se otvorio ubrzo nakon što je aparat ušao u gušće delove atmosfere.
Posada je zatim sletela u stepe Kazahstana, 148 kilometara jugoistočno od grada Žezkazgan.
Kako je saopšteno iz ruske svemirske agencije „Roskosmos“, cela ekipa se oseća normalno i sletanje je uspešno izvedeno.
Posadu „Sojuza“ su dočekali vojnici centralnog vojnog okruga, a angažovano je 200 vojnika, 12 helikoptera Mi-8MTV5-1, tri aviona An-26, šest vozila-amfibija „Plava ptica“ i još 14 specijalnih vozila.
Podsetimo, Klim Šipenko i Julija Peresiljd su 5. oktobra poslati u orbitu zajedno sa kosmonautom Antonom Škaplerovom kako bi snimili prvi igrani film u kosmosu. Oni će u orbiti provesti 12 dana.
Detalji radnje filma se drže u strogoj tajnosti. Za sada je poznato da se radi o dramskom filmu o doktorki (Peresiljd) koja ima mesec dana da se pripremi za let na Međunarodnu svemirsku stanicu gde će spasavati nekoga od posade.
Členы osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю pered startom kosmičeskogo korablя Soюz MS-19  - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
RUSIJA
Filmska ekipa sleće iz kosmosa za manje od 24 sata, kakav ih poklon očekuje?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala