- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Filmska ekipa sleće iz kosmosa za manje od 24 sata, kakav ih poklon očekuje?

© Sputnik / Pool/Sergei Savostyanov / Uđi u bazu fotografijaČlenы osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю pered startom kosmičeskogo korablя "Soюz MS-19"
Členы osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю pered startom kosmičeskogo korablя Soюz MS-19  - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Sletanje kosmičkog broda „Sojuz MS - 18“ sa glumicom Julijom Peresiljd, režiserom Klimom Šipenkom i astronautom Olegom Novickim očekuje se sutra jutro, a kad stupe na tlo Zemlje za njih će biti spreman poseban poklon – sok od breze.
Posadu „Sojuza“ dočekaće vojnici centralnog vojnog okruga koji su sok nabavili u Altajskoj oblasti, potom su ga prebacili u Jekaterinburg a zatim u vojnim avionom u Kazahstan.
„Astronaut Oleg Novicki zatražio je od pripadnika grupe za spasavanje i potragu Centralnog vojnog okruga da na u Kazahstan donesu sok od breze“, navodi se u saopštenju.
Za potrebe dočeka posade angažovano je 200 vojnika, 12 helikoptera Mi-8MTV5-1, tri aviona An-26, šest vozila-amfibija „Plava ptica“ i još 14 specijalnih vozila.
Tradicija je da se za svaku posadu koja sleće na Zemlju priprema poklon. Najpopularnije su jabuke, a kosmonaute su dočekivali i višnjama, orenburškom dinjom, lubenicama, cvećem.
Podsetimo, Klim Šipenko i Julija Peresiljd su 5. oktobra poslati u orbitu zajedno sa kosmonautom Antonom Škaplerovom kako bi snimili prvi igrani film u kosmosu. Oni će u orbiti provesti 12 dana.
Detalji radnje filma se drže u strogoj tajnosti. Za sada je poznato da se radi o dramskom filmu o doktorki (Peresiljd) koja ima mesec dana da se pripremi za let na Međunarodnu svemirsku stanicu gde će spasavati nekoga od posade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala