- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin granit na ruskom frontu – loše vesti, istorija i sudar dva sveta

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaKošarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza)
Košarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza) - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde se u četvrtom kolu Evrolige sastaju ruskim gigantom CSKA iz Moskve, koji će biti oslabljen povredom Tornikea Šengelije, najboljeg igrača drugog i trećeg kola takmičenja, što bi crveno-beli mogli da iskoriste kako bi došli do istorijskog trijumfa u sudaru dva sveta – vrhunskog napada i granitne odbrane.
U petak od 19 časova (uživo uz Sputnjik) sastaće se ruski i srpski šampion, a favorit će biti popularni Armejci, koji redovno dominiraju protiv crveno-belih na domaćem terenu.
U poslednjih sedam duela odigranih u Rusiji, još od 1999. godine, pobedu je odnosio CSKA, dok je Zvezda jedini trijumf u međusobnim duelima ostvarila u Beogradu 2016.
U ovom duelu, međutim, izabranici Dejana Radonjića imaće olakšicu u vidu povrede gruzijskog krilnog centra Tornikea Šengelije, ove sezone najboljeg igrača Moskovljana.
Šengelija je u prva tri meča postizao 21 poen uz šest skokova po meču, ali se posle duela sa Zenitom pre dva dana požalio na bol u ramenu.
Nešto kasnije se ispostavilo da Šengeliju očekuje duža pauza – od barem dva meseca – a trener Dimitris Itudis će biti u dodatnom problemu jer neće moći da računa ni na našeg Nikolu Milutinova, ali ni na mladog litvanskog beka Marijuša Grigonisa.
„Zvezda igra na granici faula, veoma agresivno na oba dela terena. Već su ostvarili dve pobede, jednu u gostima i jednu kod kuće, a do samog kraja su bili u igri za pobedu u Istanbulu protiv Fenerbahčea. Čeka nas veoma ozbiljan protivnik“, obazriv je Itudis.
Crveno-beli će i pored toga što je protivnik „desetkovan“ imati najveći ovosezonski izazov do sada, a na izazov će posebno morati da odgovori zasad fenomenalna odbrana.
Radonjićeva defanzivna mašina je uspela da protivnike u prva tri kola svede na samo 61,5 poena u proseku, jer je od Fenera primila 61, od Makabija 61, a od Žalgirisa 61 poen.
Sada im na megdan izlazi drugi najbolji napad Evrope sa 83,7 postignutih poena u proseku, pa će biti izuzetno zanimljivo videti čije oružje će doći do izražaja.
U tom zadatku i Zvezdi će posao otežati povrede, sa kojima se bori od početka sezone, pa tako i dalje neće biti povređenog kapitena Branka Lazića, rezervnog centra Majka Cirbesa...
„Nadamo se da ćemo što pre izaći iz problematike sa povredama i da ćemo imati još igrača na koje možemo da računamo za sledeći period, koji je, takođe, jako zahtevan. Sigurno ćemo dati sve od sebe i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Znamo protiv koga igramo, ali želimo da izađemo na parket i damo maksimum“, objasnio je Radonjić.
CSKA igra da odbrani domaći teren, Zvezda da zabeleži istorijsku pobedu u Moskvi.
CSKA će pokušati da jednim od najboljim napada probije Zvezdinu granitnu odbranu.
Utakmica počinje u 19 časova, a uživo tekstualni prenos pratite na Sputnjiku.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Zvezda granitnom odbranom razbila Žalgiris
Možda su to samo patike, ali – koštaće 1.500.000 dolara /video/
Skandalozne odluke Hrvata – „Ubij Srbina“ kažnjeno sa 2.500, a „Zvezdin upaljač“ sa 15.100 evra!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala