- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina uvela sankcije protiv 237 lica zbog izbora na Krimu i Donbasu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTrg Nezavisnosti u Kijevu
Trg Nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine uveo je personalne sankcije protiv 237 osoba koje su učestvovale u organizaciji izbora za Državnu dumu Rusije na Krimu i u delu Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, izjavio je sekretar SNBO Aleksej Danilov.

„Danas je doneta odluka u vezi sa licima koja su učestvovala u glasanju, koja su učestvovala u izbornom procesu na teritoriji Krima, na teritoriji Donjecke i Luganske oblasti. Nastavljamo da uvodimo sankcije. Danas su mere uvedene protiv 237 ljudi“, izjavio je Danilov.

Kako je dodao, većina ljudi protiv kojih su uvedene sankcije su članovi izbornih komisija.
Sredinom septembra Ukrajina je donela odluku da uvede mere protiv organizatora izbora. Kako je tada Danilov saopštio, sankcije se uvode protiv 53 člana teritorijalnih izbornih komisija, 33 kandidata za Državnu dumu i sedam zvaničnika-pripadnika FSB Rusije.
Šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki je rekao da je ovo besmislen korak, pošto se izbori održavaju u skladu sa ruskim zakonima i takva mera Ukrajine neće imati nikakvog efekta.
Izbori za Državnu dumu Rusije održani su ove godine od 17. do 19. septembra.
Krim je postao ruski region nakon referenduma u ​​martu 2014. godine. Ukrajina i dalje Krim smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom. Moskva je više puta izjavljivala da su stanovnici Krima demokratski, u potpunoj saglasnosti sa međunarodnim pravom i Poveljom UN, glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.
Izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
RUSIJA
Ukrajina optužila za „veleizdaju“ sve koji su pomogli „državi-agresoru“ oko izbora na Krimu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala