Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Talibani dolaze u Moskvu na sastanak o Avganistanu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaOznaka ispred mesta za pripadnike pokreta Taliban na sastanku o Avganistanu u Moskvi
Oznaka ispred mesta za pripadnike pokreta Taliban na sastanku o Avganistanu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Delegacija pokreta Talibana (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) učestvovaće 20. oktobra na sastanku u „moskovskom formatu“ o Avganistanu, izjavio je portparol avganistanskog Ministarstva spoljnih poslova Abdul Kahar Balhi.
Balhi je na Tviteru objavio da će delegacijom predsedavati zamenik premijera privremene vlade Avganistana Abdul Salam Hanafi. Talibani planiraju da u Moskvi razgovaraju sa predstavnicima različitih zemalja o pitanjima od zajedničkog interesa.
Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov saopštio da je sastanak „moskovskog formata“ planiran za 20. oktobar i da Moskva očekuje reakciju pozvanih na ovaj sastanak, uključujući i talibane. Kako je primetila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, učesnici „moskovskog formata“ razgovaraće o humanitarnoj pomoći Kabulu, a dotaknuće se i teme zaštite ljudskih prava.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala