- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija je dobila iznenađujućeg „protivnika“ – uz Hrvatsku

© AFP 2023 / NATALIA KOLESNIKOVADetalj sa utakmice između Hrvatske i Rusije
Detalj sa utakmice između Hrvatske i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije je doživela pravu renesansu posle smene selektora i dolaska Valerija Karpina na kormilo, ali će na putu do Svetskog prvenstva imati jednu veliku prepreku – termin odigravanja utakmice protiv Hrvatske u Splitu u poslednjem kolu kvalifikacija.
Ruski tim je prvi na tabeli u grupi u kojoj se nalazi Hrvatska, ima 19 bodova, dva više od „vatrenih“ i za direktan plasman u Katar moraće da ostane bar neporažena u odlučujućem meču.
UEFA je za utakmicu zakazanu za 14. novembar odabrala više nego čudan termin – meč će početi od 15.00, što nije uobičajeno za duele reprezentacija.
Navodno, odluka UEFA je obrazložena činjenicom da su u mnogim kvalifikacionim grupama zamršene situacije i da bi svaka grupa trebalo da dobije poseban termin.
Zato će se mečevi Grupe H, gde se pored Rusije i Hrvatske nalaze još Slovačka, Slovenija, Malta i Kipar, igrati u terminu ručka, od 15.00 što bi mogao da bude dodatni protivnik za ekipu selektora Karpina.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Dalje, utakmice u Grupi J će biti na programu tri sata kasnije, a Grupe A i B su dobile standardan termin od 20.45 – u tom terminu će Srbija igrati protiv Portugalije u svojevrsnom finalu kvalifikacija, sa imperativom pobede u gostima.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala