- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Jedinstveni kadrovi iz Srbije: „Panciri“ se obrušili na vazdušnog „neprijatelja“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićArtiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu "Pasuljanske livade"
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu Pasuljanske livade - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Tokom rusko-srpskih vojnih vežbi „Slovenski štit 2021“, koje se održavaju u Srbiji, prvi put je upotrebljena vazdušna meta tipa helikopter koja imitira vazdušne ciljeve uslovnog protivnika. Televizija „Zvezda“ objavila je jedinstvene snimke na kojima se vidi kako jedinice protivavionskih raketnih sistema „Pancir S“ obaraju vazdušnu metu.

Bespilotni helikopter može da leti na visini od 2.500 metara i da razvija brzinu do 130 kilometara na sat. Imitira bespilotnu letelicu uslovnog protivnika. Reč je o maksimalno jednostavnoj konstrukciji, napravljenoj od jeftinih materijala.

Podsetimo, ruska vojska je u Srbiju prebacila jednu bateriju protivraketnog sistema „Pancir S“ koja učestvuje u rusko-srpskim vojnim vežbama „Slovenski štit 2021“.
„Pancir S“ će biti razmešten na teritoriji aerodroma Batajnica i ući će u sastav grupacije koja učestvuje u vojnim manevrima. Glavni zadatak ove baterije jeste da obavlja ulogu protivvazduhoplovne odbrane i da osigurava bezbednost ove avio-baze.
 „Pancir S1“ i „Pasars“ na vojnom poligonu Pasuljanske livade - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Rusko-srpski intenzivni manevri: „Pancir S“ na zadatku u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala