- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Rusko-srpski intenzivni manevri: „Pancir S“ na zadatku u Srbiji

© Sputnik / Lola Đorđević „Pancir S1“ i „Pasars“ na vojnom poligonu "Pasuljanske livade"
 „Pancir S1“ i „Pasars“ na vojnom poligonu Pasuljanske livade - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Raketno-artiljerijske jedinice Rusije i Srbije, naoružane protivavionskim raketnim sistemima „Pancir S“ izvele su marš u dužini od 170 kilometara na poligon „Pasuljanske livade“ u okviru zajedničkih vojnih vežbi „Slovenski štit 2021“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, jedinice su odradile promenu položaja.

„Zajedničke rusko-srpske jedinice prvi put izvode intenzivne manevarske operacije koje obuhvataju raspoređivanje naoružanja i vojne tehnike na novom položaju“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

© Sputnik / Lola ĐorđevićArtiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu "Pasuljanske livade"
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu Pasuljanske livade - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu "Pasuljanske livade"
Podsetimo, ruska vojska je u Srbiju prebacila jednu bateriju protivraketnog sistema „Pancir S“ koja učestvuje u rusko-srpskim vojnim vežbama „Slovenski štit 2021“.
„Pancir S“ će biti razmešten na teritoriji aerodroma Batajnica i ući će u sastav grupacije koja učestvuje u vojnim manevrima. Glavni zadatak ove baterije jeste da obavlja ulogu protivvazduhoplovne odbrane i da osigurava bezbednost ove avio-baze.
„Pancir S1“ je ruski samohodni protivavionski raketni sistem, napravljen 1994. godine. Uvršten je u naoružanje 2010. godine. Predviđen je za zaštitu civilnih i vojnih objekata od svih savremenih i naprednih sredstava za vazdušni napad – letelica, dronova i raketa.
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvaduhoplovna dejstva „Pancir S1“  - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
U Srbiju stigao „Pancir-S“ iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala