- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda i Partizan u isto vreme – jedni u Moskvi, a drugi u Zagrebu

© Foto : ABA liga / KK Crvena zvezda mtsMarko Simonović i Uroš Trifunović – KK Partizan protiv KK Crvena zvezda
Marko Simonović i Uroš Trifunović – KK Partizan protiv KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde u petak u 19 sati igraju protiv CSKA u Moskvi u četvrtom kolu Evrolige, dok se Partizan u isto vreme sastaje sa Cibonom u Zagrebu u okviru četvrte runde ABA lige.

CSKA – Crvena zvezda

„CSKA svake godine napada vrh, ima iste ciljeve. Tako je i ove sezone. Već na početku je pokazao da je među favoritima za osvajanje. Tim pun kvaliteta, iskustva, trofeja. Čeka nas težak posao u Moskvi i biće potrebno da budemo jako dobri da bi parirali CSKA“, izjavio je trener Dejan Radonjić.
Zvezda u Rusiju ide posle trijumfa protiv Žalgirisa, a Radonjić je ističe da njegova ekipa treba da vidi kako će da odgovori na kvalitet rivala.
Dejan Davidovac i Nikola Kalinić – KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
Zvezda granitnom odbranom razbila Žalgiris
„Da vidimo koliko možemo da budemo konkurentni protiv favorita za osvajanje i na osnovu toga ćemo praviti analize i davati konkretne odgovore. U takvoj smo fazi da je potrebno određeno vreme i broj testova da bi nešto konkretnije mogli da kažemo, jer nismo imali prilike da uradimo sve što je bilo planiramo“, rekao je Radonjić.
„Nadamo se da ćemo što pre izaći iz problematike sa povredama i da ćemo imati još igrača na koje možemo da računamo za sledeći period, koji je takođe jako zahtevan. Sigurno ćemo dati sve od sebe i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Znamo protiv koga igramo, ali želimo da izađemo na parket i damo maksimum“, zaključio je Radonjić.
Košarkaš Dejan Davidovac smatra da je CSKA i ove sezone jedan od favorita za titulu prvaka Evrope i da će njegov tim imati težak zadatak u Moskvi.
„CSKA je u ovom trenutku možda i najbolja ekipa u Evropi. Teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da pokušamo da ih pobedimo. Idemo u Moskvu raspoloženi i očekujem dobru utakmicu“, rekao je Davidovac.

Cibona – Partizan

Košarkaši Partizana u isto vreme gostuju Ciboni u Zagrebu. Oba kluba regionalni klasik dočekuju sa po tri pobede u dosadašnjem delu takmičenja.
„Ono što smo imali priliku da vidimo i tokom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv Cibone, jeste da je to veoma mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kvalitet koji ima. Spremamo se i probaćemo da odigramo najbolje što možemo imajući u vidu i tu pripremnu utakmicu koju smo igrali protiv njih na turniru u Opatiji“, rekao je trener Partizana Željko Obradović.
„Vidi se da imaju izuzetno dobru hemiju u timu, vidi se da u svakom trenutku znaju šta hoće“, dodao je trener crno-belih.
„Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju sa velikom željom, a na nama je da se kroz još dva treninga pripremimo i odigramo najbolju moguću utakmicu“, zaključio je Obradović.
Trener košarkaša Cibone Vladimir Jovanović očekuje kvalitetan meč u derbiju četvrte runde.
„Sigurno da je Partizan veliki protivnik i da će ovo biti dobra utakmica, mi smo jedine neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja što utakmici dodaje još jednu posebnu draž. Svesni smo njihovih kvaliteta i snage, znamo da su oni ekipa koja je složena za najviše ciljeve. Mi smo radili kao i do sada maksimalno koliko znamo i možemo. Odigraćemo hrabro i jako, da pokažemo sav talenat i kvalitet koji imamo i nadamo se da ćemo nakon utakmice biti zadovoljni“, rekao je Jovanović.
Jokić iz prvog reda gledao magiju Alekseja Pokuševskog /video/
Zvezda granitnom odbranom razbila Žalgiris
Posle Kalinićeve izjave o Kosmetu oglasile se Delije: „Ovo je poslednje upozorenje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala