- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ruska vojska dobija nekoliko Su-57 do kraja godine

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski ruski lovac Su-57
Višenamenski ruski lovac Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Oružane snage Rusije dobiće do kraja godine nekoliko serijskih lovaca pete generacije Su-57, saopštila je ruska kompanija za proizvodnju i izvoz visokotehnoloških industrijskih proizvoda „Rosteh“.
„Do 2027. godine biće isporučeno više od 70 aviona, uključujući nekoliko ove godine“, saopštili su predstavnici kompanije za Sputnjik.
U saopštenju državne korporacije se dodaje da ruski avioni pete generacije ne daju mira Zapadu.
„Su-57 i ‘Šahmat’ redovno su na meti informativnih sadržaja. Objavljuju se nepouzdane činjenice koje nemaju veze sa stvarnošću. Evo i sada: analiziraju se ‘razlozi’ zbog kojih ruska vojska navodno nikada neće dobiti Su-57. I to uprkos činjenici da je avion već u serijskoj proizvodnji i da se isporučuje!“, ističu u „Rostehu“.
Ranije je američki časopis „Nešenal interest“ javio da Su-57 verovatno neće ući u službu do 2027. godine. Prema mišljenju autora članka, razlog za to biće kašnjenja, prekoračenja troškova i druge poteškoće.
Ruski višenamenski lovac Su-75 Šahmat - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
RUSIJA
Američki časopis naveo prednosti novog „suhoja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala