- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je ovo rešenje za Bliski istok: „Zašto da ne sanjamo?“

© AP Photo / Peter DejongPredsednik FIFA Đani Infantino
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Predsednik FIFA Đani Infantino predložio je da Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine bude održano u Izraelu i susednim zemljama, uključujući i Palestinu.
Naredni Mundijal biće održan u Kataru 2022. godine, a a već su se pojavile zajedničke kandidature za SP 2030 godine, te bi prema pisanju svetskih medija prvenstvo ponovo moglo u taj region.
Prvenstvo sveta 2026. godine biće održano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, a biće to prvi put da će se nadmetati 48 reprezentacija.
Uveliko se priča i o Mundijalu 2030. godine, gde je prvi čovek Međunarodne kuće fudbala (FIFA) Đani Infantino poručio da ne vidi ništa sporno da organizacija bude poverena Bliskom istoku kako bi se pomenuti region ujedinio i pomirio, bar na neko vreme.
„Zašto ne možemo da sanjamo o Svetskom prvenstvu u Izraelu i susednim zemljama? S obzirom na potpisvanje Abrahamskog sporazuma (Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein potpisali za Izraelom), zašto ne bismo održali turnir u Izraelu i susednim zemljama Bliskog istoka, uključujući i Palestinu?“, izjavio je Infantino posle sastanka sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom.
Podsetimo, Đani Infantino jedan je od zagovornika ideje da Mundijal bude održan na svake dve godine, umesto na četiri, što je trenutno slučaj.
Valeri Karpin - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
Čovek koji je Rusiji doneo igru i pesmu /video/
Sukob policije i huligana - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
Presedan – Englezi i Mađari zamenili uloge?! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala