- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Japansko more domaćin rusko-kineskim vežbama/video/

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaRatna mornarica Rusije
Ratna mornarica Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
U toku su zajedničke rusko-kineske vojne vežbe „Pomorska saradnja 2021“ u Japanskom moru, saopštila je pres služba Istočnog vojnog okruga Pacifičke flote.

„U Japanskom moru će 14-17. oktobra biti održane zajedničke rusko-kineske vojne vežbe „Pomorska saradnja 2021“, navodi se u saopštenju.

Ratna mornarica Rusije na vežbama učestvuje ratnim brodovima i plovilima, kao što su veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“, korvete projekta 20380 „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“ i „Gromki“, dva minolovca, podmornica projekta 877 „Ust Boljšereck“, kao i raketni brodovi i spasilački tegljači.
Kineska Ratna mornarica na vežbe je izvela razarače „Kun min“ i „Nan čan“, korvete „Bin čžou“ i „Lu čžou“, kao i dizel podmornicu i spasilački brod.
Saopšteno je da će vojnici Rusije i Kine održati zajedničke taktičke manevre, vežbe za obezbeđenje teritorije od mina, sprovešće artiljerijske napade na ciljeve u moru i tražiti i blokirati podmornice uslovnog protivnika u naznačenim rejonima.
Zajedničke vežbe Rusije i Kine prvi put su održane u avgustu 2005. godine. Od 2012. godine se svake godine održavaju specijalizovane pomorske vežbe Morska interakcija čiji je cilj jačanje borbene gotovosti Rusije i Kine sa ciljem zajedničkog suočavanja pretnjama na moru. Tokom 2020. godine vežbe se nisu održale zbog pandemije virusa korona.
Mali raketni brod Veliki Ustjug na vojnim vežbama Kaspijske flote u luci Mahačkala - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
RUSIJA
Ruski mornari prvi put koristili izviđačke dronove sa raketnog broda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala