- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kanađanin sa srpskim pasošem: Doživotno ću biti ponosni Srbin!

© AFP 2023 / TOM PENNINGTONKanadski košarkaš Dilan Enis
Kanadski košarkaš Dilan Enis - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
Pratite nas
Dilan Enis, bivši košarkaš Crvene zvezde, s ponosom nosi pasoš Srbije i, kako kaže, period proveden u ovoj državi nikada neće zaboraviti.
Enisov prvi angažman u Evropi bio je u ekipi Mege i kako je pružao odlične partije u dresu beogradskog kluba na sredini sezone prešao je u Crvenu zvezdu.
Iako je u dresu crveno-belih proveo svega nekoliko meseci, Enis je zahvalan na tom periodu u kom je, između ostalog, dobio i pasoš Srbije.
Razlog dobijanja pasoša nije bila zahvalnost za doprinos našoj zemlji, već je Zvezda želela da ima što više slobodnih igrača za Kup Radivoja Koraća, a kako pravila KSS-a ne dozvoljavaju veliki broj stranaca, klub sa Malog Kalemegdana odlučio je da „naturalizuje“ Dilana Enisa.
Ovakav postupak izdavanja pasoša nije popularan među srpskim navijačima, ali je nešto što se često dešava u oba kluba – Zvezdi i Partizanu – te je narod i oguglao na takve stvari.
Enis je na kraju sezone 2017/2018 napustio Zvezdu, naravno zadržavši pasoš i dan danas ponosno ističe to što je jednim delom Srbin.
„Nikada neću zaboraviti na period u Zvezdi. Doživotno sam ponosni Srbin. Volim period proveden u Zvezdi, nebitno što je bio kratak“, napisao je Enis na Tviteru i još jednom dodao da to vreme neće nikada zaboraviti.
Inače, dok je igrao u Srbiji, Enis se oženio sa suprugom Megan i imaju dvoje dece.
Trenutno za Gran Kanariju, a u karijeri je još, pored Zvezde i Mege, nastupao za Saragosu, Andoru i Monako.
Obradović grmeo na košarkaše – na +26 /video/
Bogdanović odličan u pobedi Atlante /video/
Dončić je sa druge planete! Dao je koš sezone i to na treningu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala