- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Naučio je Ameriku, a sada i Tursku: „Trojka“ – zbog Srbije /video/

© Foto : FIBASrpski košarkaš Filip Petrušev
Srpski košarkaš Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Filip Petrušev, srpski košarkaš otkrio je za sajt Anadolu Efesa vezu sa brojem 33 koji se nalazi na njegovom dresu, kao i to ko mu je bio najveći idol.
Petrušev je prethodne sezone briljirao u Megi, a zasluženo je poneo i MVP priznanje ABA lige.
Talenat srpskog igrača prepoznat je i u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Tim Filadelfije izabrao ga je kao 50. pika, a Petrušev je igrao Letnju NBA ligu.
Ipak, iz Filadelfije smatrali su da će Petrušev više prostora za napredak imati u Evropi, pa je tada Srbin obukao dres šampiona Starog kontinenta, Anadolu Efesa.
„Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće, a tri je srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada ih imam dve to je još bolje“, objasnio je mladi talenat srpske košarke.
Petrušev je svoje prve profesionalne korake pravio po uzoru na proslavljenog Dirka Novickog, ali mu je jedan od idola bio i Kobi Brajant.
Dirk Novicki mi je bio idol. On je visok, a i ja sam oduvek bio. On je sa svoje pozicije radio sve, pogađao je fejd-avej, ali dopadao mi se i Kobi Brajant zbog njegovog mentaliteta i strasti“, ispričao je Petrušev.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2020
Naučio je Ameriku šta znači „trojka“, vratio se u Srbiju i zavladao košarkom na Jadranu
Nakon što je dve godine proveo na Univerzitetu Gonzaga, Petrušev je stigao u Srbiju da odigra prvu profesionalnu sezonu, što je iskoristio na najbolji mogući način.
„U Megi sam igrao najbolje, bilo je zabavno. Poboljšao sam se, sve sam pokazao, da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam ikad igrao“, istakao je srpski reprezentativac.
Tokom prethodne sezone Petrušev je imao učinak od 23,6 poena i 7,6 skokova u Megi, dok je u dresu šampiona Evrope zajedno sa Vasilijem Micićem jedan od najdominantnijih u timu.
U Turskoj ligi protiv Bešiktaša Petrušev je dao 15 poena, zabeležio četiri skoka, dve asistecnije i jednu, ali izuzetno vrednu blokadu o kojoj je Evropa danima pričala.
Već na debiju za Efes, Petrušev je pokazao svoj talenat, dok je u drugom kolu protiv Bešiktaša „kupio“ navijače učinkom i majstorijom.
  Entoni Dejvis i Lebron Džejms – LA Lejkers - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Kanter napao Lebrona: „Nisam mogao da verujem šta sam čuo“
Detalj sa utakmice Cedevita Olimpija – FMP - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Čudesna pobeda Pantera u Ljubljani!
 Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Pokuševski se ispromašivao – na minus 20 protiv šampiona /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala