- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je opet videla „nemačku pravdu“ /video/

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDDetalj sa utakmice Srbija - Luksemburg
Detalj sa utakmice Srbija - Luksemburg - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Ljubitelji fudbala u Srbiji su sa velikim oduševljenjem prihvatili vest da je sudija Feliks Brih završio karijeru, s obzirom na to da je ostao upamćen po skandaloznom deljenju pravde tokom utakmice između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ipak, tu nažalost nije kraj lošim reakcijama nemačkih sudija na štetu srpskog tima.
Brih je u Rusiji odlučio da ne vidi da dvojica fudbalera Švajcarske rukama drže Aleksandra Mitrovića u šesnaestercu i sprečavaju ga da uputi udarac ka golu rivala, penal je bio očigledan, ali Brih nije želeo konsultaciju kolega iz VAR sobe.
Penal Srbija nije dobila ni u duelu sa Luksemburgom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, iako je bilo očigledno da je Dušan Tadić dobio žestok udarac od golmana protivničke ekipe.
Ovoga puta VAR je konsultovan, glavni arbitar je zatražio pomoć pošto se iz prve nije mogao videti perfidni udarac golmana Antonija Morisa.
Nažalost, Škot Vilijam Kolum nije dobio pravu informaciju od kolega – tandema nemačkih sudija Bastijana Dankerta i Katrin Rafalski.
Ne treba mnogo razmišljati i uvideti sličnosti, Srbiji je pravdu protiv Švajcarske delio Nemac, a u duelu sa Luksemburgom njegovi zemljaci su bili zaduženi za donošenje konačnih odluka.
U oba slučaja Srbija je oštećena, srećom ishod duela sa Luksemburgom nije bio sličan onome iz Rusije, tim selektora Dragana Stojkovića je uspeo da ostvari pobedu, ali se u svemu postavlja jedno ključno pitanje.
Iako to ne bi trebalo da bude presudni faktor, UEFA bi trebalo da bolje da razmotri koga od arbitara šalje na koje utakmice, simptomatično je da sudije iz zapadne Evrope prave značajne greške kada sude Srbiji pa bi u tom svetlu trebalo pronaći optimalno rešenje – da pravda bude zadovoljena.
Kilijan Mbape ljubi trofej Lige nacija koje je osvojio sa Francuskom - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Svet bruji o „skandalu“ u finalu: „Nema nikakvog smisla...“ /video/
Dušan Tadić u duelu sa Rafaleom Gereirom - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
Tadić posle nepravde: „Ne znam kako to nisu svirali“ /video/
Dušan Tadić u duelu sa Rafaleom Gereirom - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
Da li je Srbija žestoko pokradena? Tadić je dobio udarac... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala