- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Nove sankcije EU – antiruska inercija

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Ruske Federacije
Zgrada Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Šef komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki izjavio je da je proširenje sankcija EU zbog „podrivanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine“ neosnovana odluka i da predstavlja „antirusku inerciju Brisela“.
„Restrikcije su i dalje jedan od glavnih instrumenata politike obuzdavanja koji je i apsolutno beskoristan. Glavni cilj, a to je da se promeni politički kurs Rusije, nikada neće biti postignut“, kazao je on.
Oglasio se i šef komiteta za evroazijsku integraciju Leonid Kalašnjikov koji je rekao da je u pitanju još jedna u nizu besmislenih odluka Brisela.

„Odgovarati u diplomatiji je opšteprihvaćena praksa, međutim, odgovarati budali na besmislene poteze je ponekad isto tako besmisleno. Bilo bi čudno i naivno misliti da bi sudije, tužioci i bezbednosne strukture na Krimu, koji je deo Ruske Federacije, radio u interesu bilo koga drugog sem u interesu sopstvene zemlje“, istakao je on.

Prethodno je Savet EU doneo odluku da proširi sankcioni spisak protiv ruskih i ukrajinskih fizičkih lica i organizacija zbog, kako je navedeno, podrivanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine, dodajući na listu osam lica.
Precizirano je da su osobe koje su se našle na spisku „odgovorne za sprovođenje ruskog zakona na ilegalno pripojenoj teritoriji – na Krimu i u Sevastopolju“.
Na spisku su se uglavnom našla lica, zaposlena u pravosudnim organima Krima i Sevastopolja (sudije, tužioci).
Zastave Evropske unije ispred zgrade Evropskog saveta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
RUSIJA
Evropska unija proširila „crnu listu“ zbog Krima: Na meti bezbednjaci, sudije, tužioci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala