- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Ukrajinski lideri su neznalice, pregovori su besmisleni

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Pregovori sa trenutnim rukovodstvom Ukrajine su besmisleni, jer su to neznalice i ljudi bez obaveza koji stalno menjaju pozicije, potrebno je sačekati da se u Kijevu pojavi zdravo rukovodstvo, saopštio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u članku koji je objavljen u listu „Komersant“.

„Oni stalno menjaju pozicije kako bi udovoljili svojim prekookeanskim gazdama i političkoj konjukturi“, naveo je Medvedev govoreći o trenutnoj vlasti Ukrajine.

Prema njegovom mišljenju, upravo tako kijevsko rukovodstvo shvata umetnost diplomatije.
„Domaći Talejrani, francuski plemići. Potpisuju Minske sporazume, dogovaraju se u Normandijskom formatu, a zatim ─ nakon unutrašnjih turbulencija u Radi, na trgu ili vrednih uputstava od prekookeanskih gazda, menjaju poziciju u drugom pravcu“, konstatovao je on.
Medvedev smatra da su u politici mogući kompromisi, ponekad i neka odstupanja od formirane pozicije, ali ne u takvoj u meri da se usaglašeni pristup menja u dijametralno suprotan.
„A nama i našim partnerima neprestano lažu i odustaju od odluka koje su donete. I nije stvar u konkretnim prezimenima jednog ili drugog rukovodstva. To je stav svih ukrajinskih učesnika pregovora, način na koji se ponašaju, modus operandi“, napisao je on.
Prema rečima Medvedeva, u ovakve „partnere koji se stalno takmiče u rušenju ne može biti poverenja“.
„Što znači da su i pregovori sa njima apsolutno besmisleni“, podvukao je on.
Govoreći o ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom, Medvedev je uveren da je on dužan da brani stavove koji su mu odvratni i nazvao ga „čovekom izokrenutim naopačke“.
On je takođe naveo da je trenutna vlast Ukrajine apsolutno nesamostalna i da se država nalazi pod direktnom upravom iz inostranstva. Po mišljenju Medvedeva, to upravljanje je mnogo čvršće od „interakcije SSSR-a sa pojedinim socijalističkim zemljama u tom periodu".

„Ukrajina potpuno zavisi od novčanih ulaganja u ekonomiju iz SAD i EU do direktnog upravljanja ukrajinskim specijalnim službama od strane njihovih američkih gazda", primetio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije.

Medvedev je podvukao da Ukrajina nema nikakav značaj na liniji konfrontacije Zapada sa Rusijom.
„Nema budala koje će se boriti za Ukrajinu. A besmisleno je da mi sa vazalima imamo neka posla. Poslove treba rešavati sa gospodarom", uveren je on.
Sjedinjenim Američkim Državama ne treba ništa od Ukrajine osim da se suprotstavlja Rusiji, dodao je on.
„Znači da je ovakav savez veoma slab i da će se u nekom trenutku rasuti u prah", podvukao je Medvedev.
Prema njegovom mišljenju, Rusija u odnosu prema Ukrajini nema nijedan drugi izlaz osim da sačeka da se tamo pojavi „zdravo rukovodstvo" koje će biti usmereno „ne na potpunu konfrontaciju sa Moskvom i organizaciju debilnih 'Krimskih platformi', već na izgradnju ravnopravnih odnosa i odnosa koji su korisni za obe strane".
„Upravo sa takvim rukovodstvom Ukrajina i treba da ima posla. Rusija ume da čeka. Mi smo strpljivi ljudi", zaključio je Medvedev.
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
RUSIJA
Ukrajinski političar: Između Moskve i Kijeva moguć samo hibridni mir
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala