- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta se desi kada osvojite US open, pa „okrenete leđa“ čoveku koji vas je tu doveo?

© AP Photo / Frank Franklin IIEma Radukanu US Open
Ema Radukanu US Open - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Najveću senzaciju ženskom tenisu ove godine donela je Ema Radukanu, ali ipak nije uspela da Grend slem titulu veže i pobedom na Mastersu, pošto je ispala u Indijan Velsu od Aleksandre Sasnovič.
Mlada Britanka rumunskog porekla oduševila je svet kada je posle položenih testova iz matematike i ekonomije spakovala kofer i došla na kvalifikacije US opena.
Radukanu je postala prva teniserka koja je kao kvalifikantkinja došla do trofeja i to sa samo 18 godina.
Međutim, mlada Ema bez podrške trenera otputovala je na turnir u Indijan Velsu gde je ekspresno ispala od 100. teniserke sveta Aleksandre Sasnovič rezultazom 2-0 (6:2, 6:4) .
Radukanu je nakon US opena odlučila da promeni trenera, koji je dugo bio u njenom timu, jer je zbog rapidnog rasta na VTA rang listi želela nekog sa većim iskustvom na Turneji.
„Teško je voditi takve razgovore, ali potreban mi je neko sa više iskustva, neko ko je prošao sve ovo i ko je radio sa igračicama koje su bile u situaciji u kojoj sam ja sada. Osećam se da mi je potreban neko ko bi morao da me usmerava, jer je sve ovo novo za mene. Tada sam bila 200. na listi. U to vreme sam mislila da će Endrju biti odličan trener. Nisam ni sanjala da ću osvojiti US open i da ću sada biti 22. Na svetu. U ovoj fazi karijere potreban mi je neko ko ima iskustva, neko ko zna kako je biti na ovom nivou”, pojasnila je Ema svoju odluku.
Tako je Britanka, rumunskog porekla otišla na „peti Grend slem sezone” bez trenera i izgubila, ali će ipak imati razloga za slavlje.
S obzirom na to da nikada ranije nije igrala na Indijan Velsu, Radukanu će nakon ovog učešća od ponedeljka biti u prvih 20 teniserki sveta.
Iako nije uspela da obezbedi prolaz dalje, mlada nada ženskog tenisa iza sebe ima neverovatnu sezonu.
Na debitantskom nastupu na Vimbldonu stigla je do osmine finala i već je tada bilo jasno da je svet dobio novu senzaciju.
Ostaje da se isprati ostatak sezone i na kraju se utvrdi da li je Ema Radukanu zasijala samo „na trenutak” ili je beli sport dobio novu Serenu Vilijams.
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
Đokovićev saborac ispoljio bes na retko viđen način /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
„Ulog je ogroman za Novaka, šokirao bi me da to ne uradi“
Novak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Iz Australije za Sputnjik: Da li će Novak moći da igra i bez vakcine?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala