- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik otkrio o čemu je razgovarao sa Lavrovom /video/

© Foto : RTRSMilorad Dodik i Sergej Lavrov
Milorad Dodik i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon radne večere u Beogradu da je sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom imao sveobuhvatne razgovore, kao i da je najvažnija tema bila situacija u BiH.
Dodik je istakao da su razgovarali o ukupnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH, kao i o izazovima koji su očigledni i zastoju i funkcionisanju svega što u poslednje vreme dramatizuje situaciju u BiH.
„Znate da Rusija ne prihvata nametnuta rešenja visokog predstavnika. Poznat je stav Rusije o tome da se predstavlja neko visokim predstavnikom bez odluke Saveta bezbednosti. On nema legitimitet, a Rusi su i ranije predlagali da se visoki predstavnik imenuje na nekoliko godina i da se rezolucijom tačno i jasno utvrdi da nema bonska ovlašćenja“, istakao je Dodik.
Dodik je naglasio da je sa Lavrovom razgovarao i o ekonomskoj saradnji, o kulturnim projektima, te da ta saradnja, kako kaže, bude još bolja.
On je ocenio da je to bio jedan sveobuhvatan razgovor u kome je bilo reči i o situaciji na zapadnom Balkanu.
„Razgovarao sam i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji na zapadnom Balkanu i izazovima, a posebno o pitanju Kosmeta“, naglasio je Dodik.
Dodik je istakao da je sa Lavrovom imao jedan suštinski dobar razgovor, u kojem je prijateljstvo Rusije i podrška u realizaciji Dejtonskoj sporazuma apsolutno jasna, prenela je RTRS.
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SRBIJA
Vučić, Lavrov, Dodik i Dačić na radnoj večeri /foto/
Sergej Lavrov u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SRBIJA
Lavrov: Rusiju uznemirio nedavni incident na severu Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala