- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Zver sa istoka“: Lada niva oduševila Britance

© SputnikLada Niva
Lada Niva - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
Pratite nas
Ruska „lada niva“ tražena je na britanskom tržištu kao snažan i pouzdan automobil. U Velikoj Britaniji, kako navodi list „San“, ima dovoljno ljubitelja automobila koji cene jednostavan i interesantan dizajn „ove zveri“. Cene ovog automobila kreću se od 12.595 funti za osnovni model (od 17.118 dolara).
Istovremeno, kako navodi list, „lada niva“ više ne zadovoljava mnoge savremene standarde, te ju je teško uporediti sa novim automobilima. Položaj volana takođe predstavlja problem, jer se u Velikoj Britaniji saobraćaj odvija levom stranom.
Međutim, prema anketi koja je objavljena na portalu lista „San“, 68 odsto čitalaca se složilo da je automobil jak i pouzdan. Manje od 20 odsto smatra da je previše staromodan, dok njih 12 odsto nisu ni vozili „ladu nivu“.
Kompanija „AvtoVaz“ proizvodi automobile u punom proizvodnom ciklusu, kao i delove za dva brenda – „ladu“ i „reno“. Brend „lada“ je razvio pet modela automobila: "vesta", "hray", "largus", "granta" i "nivu". Ovaj brend je lider na ruskom automobilskom tržištu sa tržišnim udelom od 20 odsto, a zastupljen je u više od 20 zemalja.
Lada Vesta - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Ruski „AvtoVAZ“ uskoro počinje proizvodnju luksuznih automobila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala