Ruski „AvtoVAZ“ uskoro počinje proizvodnju luksuznih automobila

© Press-služba PAO "AVTOVAZ" / Uđi u bazu fotografijaLada Vesta
Lada Vesta - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Ruska kompanija „AvtoVAZ“ planira da u narednih pet godina predstavi nove modele automobila „Lada“ i na taj način uvede brend u veći cenovni rang - „veći od jedanaest hiljada evra“, izjavio je predsednik kompanije Nikola Mor.
„Planiramo da od 2023. godine do 2026. godine započnemo ciklus modernizacije modela. ‘Lada’ će biti ne samo pristupačan brend za kupce, već i brend koji kupcima pruža dobre karakteristike po adekvatnoj ceni“, rekao je on.
Pritom, Mor je naveo da će „AvtoVAZ“ ostaviti u svojoj paleti proizvoda i jeftinije modele i da kompanija sprovodi detaljnu modernizaciju proizvodnih pogona.
Lada Niva - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2021
Počela proizvodnja nove verzije legendarne „lade nive“
„Ovo se tiče i proizvodnje u Toljatiju i u Iževsku, ali se odnosi i na modernizaciju naših inženjerskih baza“, izjavio je predsednik kompanije.
Ranije je bilo objavljeno da se proizvodnja prenosi na jedinstvenu montažnu platformu „Reno-Nisan CMF-B“.
Prema planovima koji su bili objavljeni početkom godine, „AvtoVAZ“ će na rusko tržište lansirati četiri nova modela automobila, koji će izaći do 2025. godine. U ovaj plan su uključene i nove generacije terenskih vozila „Niva“, koje  će biti lansirane 2024. godine.
„AvtoVAZ“ proizvodi automobile i komponente za dva brenda „Lada“ i „Reno“. Fabrike se nalaze u Toljatiju AO „AvtoVAZ“, OAO „Lada zapad Toljati“, a u Iževsku OOO „Lada Iževsk“.
Automobili iz porodice marke „Lada“ su: „Vesta“, „Iksrej“, „Largus“, „Granta“ i „Niva“. Ovaj brend je lider na ruskom tržištu automobila sa udelom većim od 20 procenata i zastupljen je u više od 20 država.
Prema podacima iz 2020. godine, na ruskom tržištu je prodato 343,5 hiljada automobila, što iznosi pet procenata manje u odnosu na 2019. godinu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala