- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Nemačka istražuje umešanost Lukašenka u prebacivanje migranata

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
Pratite nas
Nemački organi istražuju uzroke migrantske krize na istočnim granicama Evropske unije, u slučaj je umešan predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, piše list „Bild am zontag“ pozivajući se na izvore.
„Prema informacijama lista, nemačke vlasti trenutno istražuju Lukašenka kao organizatora“, navodi se u članku.
Od avgusta je u Nemačku ušlo više od četiri hiljade izbeglica, dok je u prvoj nedelji oktobra ušlo 1.183 osobe, odnosno, primećuje se rastuća dinamika, primećuje list.
U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o povećanju broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom, optužujući Minsk za stvaranje migrantske krize. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ranije je napomenuo da Minsk više neće ograničavati priliv ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije, jer zbog sankcija Zapada „za to nema ni novca ni snage“.
Istovremeno je u intervjuu za „Si-En-En“ beloruski predsednik negirao pretpostavke da beloruska strana koristi migracionu krizu na granici EU kako bi se osvetila Uniji zbog sankcione politike, kao i zbog davanja azila beloruskim opozicionarima. Beloruski graničari više puta su izjavljivali o prisilnom proterivanju migranata od strane Litvanije, Poljske i Letonije na belorusku teritoriju.
Migranti u izbegličkom kampu u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Kriza u Avganistanu
Lukašenko: Poljska je kriva za stvaranje pograničnog konflikta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala