- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zakupac Svetog Stefana tužio Crnu Goru, traži 100 miliona evra odštete

© Sputnik / Nataša MilosavljevićPlaže u Crnoj Gori koje potražuju Karađorđevići
Plaže u Crnoj Gori koje potražuju Karađorđevići - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Kompanija Adriatik propertis, koja je zakupac grada hotela Sveti Stefan, Vile „Miločer“ i hotela „Kraljičina plaža“, tužila je državu Crnu Goru pred arbitražnim sudu u Londonu.
Prema izvoru iz hotela Sveti Stefan, tužba je stigla u četvrtak i njom se od države Crne Gore potražuje 100 miliona evra odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni dio zakupa.
Osim toga, dok bude trajao postupak arbitraže, država će biti uskraćena za zakupninu, a grad hotel, očito je, neće raditi ni naredne godine.
Vladi je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahtjeve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana.
Zakupac grad hotela Sveti Stefan, Vile „Miločer“, te nekadašnjeg hotela „Kraljičina plaža“, na čijem mjestu gradi novi hotel sa depadansima (60 apartmana za tržište), traži da im se zbog navodnog kršenja ugovora i onemogućavanja da rade, isplati stotinu miliona eura, koliko su investirali u hotelski kompleks, kao i izgubljena dobit za ovu godinu i sve naredne do isteka ugovora o zakupu.
Adriatik properties i hotelski operator „Aman“ zatvorili su grad hotel Sveti Stefan i Vilu „Miločer“ nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih 14 godina, odnosno da se gostima garantuje mir i diskrecija. Mještani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, te su tu, kao i Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu omogućili na korišćenje svim građanima. Iz Adriatika su naveli da je to razloga da se odustane da se ove godine da otvori popularni Svetac, a katanac je bio i na Vili Miločer.
Sveti Stefan, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
REGION
Rešiti sudbinu najvećeg turističkog brenda na Jadranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala