- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još tri meča do Katara – Piksijeva četa na (ne)ugodnom gostovanju

© REUTERS / AZIZ KARIMOVFudbaleri Srbije proslavljaju gol Aleksandra Mitrovića protiv Azerbejdžana
Fudbaleri Srbije proslavljaju gol Aleksandra Mitrovića protiv Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 gostuje Luksemburgu u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a prostora za kiks nema, jer je borba za prvo mesto sa Portugalijom veoma napeta, a do kraja kvalifikacija ostal su još tri utakmice.
Piksijevi izabranici istrčaće na Stadion Luksemburga (prenos uživo uz Sputnjik) sa željom da drugi put u Grupi A savladaju protivnika kojeg su prethodno u Beogradu savladali sa 4:1.
Dok se taj meč bude odigravao, Portugalci će gledati kako, nadamo se, Orlovi preuzimaju prvo mesto sa bodom više, ali i utakmicom više, dok će eventualnom pobedom svako pitanje (ako ga je uopšte bilo) o u najgorem slučaju drugom mestu u grupi biti otklonjeno.
„Mi ovu utakmicu shvatamo najozbiljnije moguće, respektujemo Luksemburg, ali verujemo u sebe. Imaju nekoliko odličnih igrača, Sebastijan Til je jedan od njih, ali ćemo se potruditi da mu ne damo šansu da postigne pogodak kao Real Madridu“, rekao je selektor Stojković pred meč.
Oči srpske javnosti će najviše biti usmerene na Aleksandra Mitrovića, koji je u poslednje dve godine postigao čak šest golova protiv Luksemburžana.
Takođe će se gledati i neretko poljuljana odbrana Orlova, koja je u svakom meču kvalifikacija za Mundijal dosad primila barem po gol, a situacija će biti otežana time što Nikola Milenković neće biti na raspolaganju zbog manje povrede.
Ostatak pozvanih u ovo kvalifikaciono kolo bi trebalo da bude potpuno spreman da odgovori na sve Piksijeve zadatke, što je uglavnom bio slučaj i u prethodnim mečevima od dolaska novog selektora.
Glavni sudija meča biće srpskoj javnosti ne preterano poznati Vilijam Kolum iz Škotske, koji našoj reprezentaciji nije nikada sudio, ali jeste Crvenoj zvezdi u utakmici Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u Beogradu (1:4).
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Istini za volju, ko god bio sudija to ne bi smelo da utiče ni u kakvoj meri na konačan ishod ove utakmice, u kojoj je Srbija jasan favorit, iako Luksemburg odavno ne predstavlja rivala „za gaženje“ kao nekada.
Visoka pobeda Srbije svakako da ne bi škodila, ali je malo verovatno da će na kraju odlučivati o nečemu, jer ukoliko naši fudbaleri i Portugalci ne kiksnu sve do poslednjeg kola (Srbija posle ovog duela dočekuje Azerbejdžan), sve karte će se otvoriti u Lisabonu 14. novembra.
„Svaki meč je različit od prethodnog, nikada ne možete da odigrate dve iste utakmice. Pretpostavljam da će biti i drugačiji timovi, ali važno je da mi imamo svoj cilj. Prvo Luksemburg, pa Azerbejdžan i tako dalje“, istakao je Stojković
Sebastijan Til - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Bez „dinara“ i sa tetovažom koja znači sve – ko je momak koji je šokirao svet? /foto, video/
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
SPORT
Nokautirali su „kralja“, a sada će udariti jedan na drugog
Detalj sa utakmice Rusija – Slovačka, kvalifikacije za Mundijal - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Rusija i Hrvatska nastavile trku udvoje za Katar!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala