- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nokautirali su „kralja“, a sada će udariti jedan na drugog

© AP Photo / Bernat ArmangueDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Šta je zajedničko Dušanu Tadiću i Sebastijanu Tilu? Kapiten Ajaksa upropastio je vanserijskom partijom 2019. godine Real Madrid, dok je as Šerifa isto učinio početkom nedelje u drugom kolu Lige šampiona. Upravo će dvojica majstora fudbala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo odmeriti snage u reprezentativnim dresovima.
Srbija će gostovati devetog oktobra Luksemburgu u šestom kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru ovog leta, a jasno je da će akcenat biti na Dušanu Tadiću i Sebastijanu Tilu.
Oko njih dvojice „vrteće“ se igre dva nacionalna tima, s tim što je jasno da je Tadić u ogromnoj prednosti jer ima daleko kvalitetnije saigrače.
Da Luksemburg ima 11 znalaca poput Tila, možda bi onda bila drugačija priča, ovako jasno je ko je apsolutni favorit.
Ipak, i Tadić i Til mogu da se pohvale time da su nokautirali kralja, i to u njegovom dvorištu!
Fudbalski svet pamti šou Srbina iz 2019. godine u Ligi šampiona, kada je golom i asistencijom uništio Real u osmini finala – 4:1.
Bila je to nesumnjivo partija karijere momka iz Bačke Topole koji je nedavno postao najbolji asistent u istoriji holandske lige.
Tog 5. marta 2019. godine Srbin je bio u centru pažnje. Poigravao se sa skupocenim zvezdama najtrofejnijeg evropskog kluba koji ima čak 13 pehara Lige šampiona.
„Plesao“ je Tadić po terenu „Santijago Bernabeua“ i vezivao u čvor Modrića, Kazemira i ostale, a ugledni francuski sportski list „L' Ekip“ ocenio ga je desetkom, što je podatak kojim retko ko od fudbalera može da se pohvali.
Bilo je to Tadićevo savršeno veče, kada mu je apsolutno sve polazilo „za nogom“. Sada, dve godine kasnije Realu se ponovo dogodio „Tadić“.
Til je ispalio projektil u 90. minutu koji je bacio na kolena Madriđane i ostavio ih bez bodova u sudaru sa daleko jeftinijim fudbalskim sastavom iz Tiraspolja.
I Til sada uživa u ogromnoj popularnosti koju je apsolutno zaslužio zbog neospornih fudbalskih kvaliteta koje poseduje, a trebalo im je dugo da se manifestuju.
Upravo će Tadić i Til biti jedan naspram drugog za nedelju dana kada će Luksemburg i Srbija odigrati još jedan meč u okviru kvalifikacione grupe.
Orlovi su u prvom odmeravanju snaga na stadionu „Rajko Mitić“ bili ubedljivi, slavili su rezultatom 4:1, pa se nova tri boda očekuju i u predstojećem meču.
Ipak, jasno je da će sada odbrana Srbije morati posebno da obrati pažnju na Tila, kako joj se ne bi dogodilo isto što i Realu.
Til je pokazao da poseduje odličnu tehniku, ima fantastičan pregled igre, kao i razoran udarac, pa je jasno da mu se mora stati na put kako ne bi došlo do iznenađenja, jer Piksijevi momci nišane finale u Lisabonu sa Portugalijom gde bi trebalo da padne odluka o tome ko će direktno na Mundijal, a ko će zaobilaznim putem kroz baraž.
Kopačke  - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Deca zadala glavobolju UEFA
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Piksi objavio spisak reprezentativaca Srbije: „Finale je u Lisabonu“
Detalj sa utakmice između Napolija i Spartaka - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Kako su Rusi „spržili“ špagete i gde je to krenuo zbunjeni Italijan /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala