- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Haos u libijskom pritvorskom centru za migrante, šestoro mrtvih

© Foto : PixabayZatvor
Zatvor - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Stražari u libijskom pritvorskom centru za migrante ubili su najmanje šest ljudi usred haosa u prepunom centru, rekli su danas zvaničnici UN-a.
Prema Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) pucnjava se dogodila u pritvorskom centru Mabani, zapadno od glavnog grada Tripolija, gde su vlasti ranije ovog meseca poslale 4.187 novih zatvorenika, od kojih su 511 žene i 60 dece, navodi AP.
Ranije ove nedelje, grupa migranata pokušala je da pobegne iz centra Mabani, ali ih je dočekalo "krajnje nasilje", saopštila je Međunarodna humanitarna organizacija (MSF) kojoj je dozvoljena poseta centru.
Prema saopštenju MSF-a, dva puta se čula jaka pucnjava u neposrednoj blizni i doktori su bili svedoci neselektivnog premlaćivanja grupe muškaraca, koji su kasnije prisiljeni da uđu u vozila i odvezeni su na nepoznato odredište.
Od više od 5.000 migranata koje je uhapsila libijska vlast ranije ovog meseca, prema IOM-u, bilo je 215 dece, više od 540 žena, od kojih je najmanje 30 bilo trudno.
Libijske vlasti opisale su suzbijanje migranata kao bezbednosnu operaciju protiv ilegalnih migracija i trgovine drogom, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala