- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija demantuje ambasadora EU: Dostavili smo sva dokumenta za priznavanje kovid seritifikata

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaSertifikat o primljenoj vakcini protiv kovida 19 u Moskvi
Sertifikat o primljenoj vakcini protiv kovida 19 u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Rusije pripremilo je potrebna dokumenta koje je Evropska unija tražila za početak procedure međusobnog priznavanja kovid sertifikata i Brisel ih je primio, saopštilo je rusko Ministarstvo za „RBK“.
Tako je ruska strana demantovala izjavu ambasadora Evropske unije u Moskvi Markusa Ederera koji je rekao da je EU još u julu ove godine dostavila ruskom Ministarstvu sve neophodne informacije i zahteve, ali da Ministarstvo zdravlja navodno nije pripremilo potrebna dokumenta za slanje Evropskoj komisiji.

„Nakon konsultacija Ministarstvo zdravlja Rusije pripremilo je neophodna dokumenta koja je evropska strana tražila. Poslati su u predstavništvo, čiji je službenik 30. septembra potvrdio njihov prijem“, saopštilo je Ministarstvo.

Takođe se ističe da je u toku usaglašavanje detalja u vezi sa posetom predstavnika Evropske agencije za lekove Rusiji u okviru procedure za sertifikovanje ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Evropski stručnjaci bi mogli da doputuju već u decembru.
Podsetimo, Ederer je u julu saopštio da je Brisel predložio Rusiji da se razgovara o mogućnosti njenog priključivanja programu kovid sertifikata i da se razgovara o međusobnom priznavanju dokumenata o vakcinaciji. Kremlj je pozitivno odreagovao na ovu inicijativu.
Potvrda o vakcinaciji - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
EU predlaže Rusiji priznavanje kovid sertifikata, Kremlj pozdravlja inicijativu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala